Product

Σημάδια στον ορίζοντα

Product

Σημάδια των καιρών

Σημάδια του Αιγαίου

Κωδικός:
120736
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η σχέση μου με το Αιγαίο και τα νησιά του με καθόρισε. Μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω έναν κόσμο που με έκανε καλύτερο και σοφότερο σαν άνθρωπο. Βρήκα σ' αυτό την ουσία των πραγμάτων, που πέρα από βιωματική εμπειρία γίνεται πυξίδα σκέψης και κατεύθυνση ζωής.
Το βιβλίο αυτό είναι το αποτύπωμα όσων είδα, άκουσα και ένοιωσα γνωρίζοντας από κοντά τόπους και ανθρώπους. Είναι τα σημάδια όλων αυτών των εμπειριών μέσα μου.

55,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η σχέση μου με το Αιγαίο και τα νησιά του με καθόρισε. Μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω έναν κόσμο που με έκανε καλύτερο και σοφότερο σαν άνθρωπο. Βρήκα σ' αυτό την ουσία των πραγμάτων, που πέρα από βιωματική εμπειρία γίνεται πυξίδα σκέψης και κατεύθυνση ζωής. Το βιβλίο αυτό είναι το αποτύπωμα όσων είδα, άκουσα και ένοιωσα γνωρίζοντας από κοντά τόπους και ανθρώπους. Είναι τα σημάδια όλων αυτών των εμπειριών μέσα μου. Γιατί τα "Σημάδια του Αιγαίου" δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ταυτότητα των νησιών του. Είτε πρόκειται για φυσικές ομορφιές, είτε για ανθρώπινες επεμβάσεις, είτε για δραστηριότητες, είναι τα σημάδια που το κάνουν μοναδικό. Γιατί, παραλές τις αλλοιώσεις και τις επεμβάσεις πάνω στο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, τα σημάδια του Αιγαίου είναι εκεί. Άλλα πεθαμένα σαν αρχαιολογικά ευρήματα να στέλνουν τα μηνύματα της σοφίας τους, άλλα ημιθανή να θέλουν ένα φιλί ζωής, λίγες δόσεις ευαισθησίας, τρυφερότητας και φροντίδας για να αναστηθούν, να ζήσουν και να ξαναμπούν στην καθημερινότητα μας, και άλλα Ζωντανά να δίνουν δυναμικά ένα ηχηρό παρόν. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου όμως, το μεγαλύτερο κέρδος μου ήταν οι σημαδιακές γνωριμίες μου με τους ανθρώπους. Κάθε συνάντηση ήταν και μια συγκλονιστική βουτιά στο ήθος του Αρχιπελάγους. Βετεράνοι της βιοπάλης, απλοί λαϊκοί τεχνίτες, ψαράδες, αγρότες, που η ζωή και η σχέση τους με τη φύση τους έκανε σοφούς. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6691-12-8
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
28χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σχεδιαστής επίπλων και interior designer με παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο Παρίσι. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Νέο Κατοικείν", από το 1980. Από το 1995 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λευκών της Πάρου, όπου διατηρεί την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα "Lefkes Village". Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών΄Επιχειρήσεων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου δραστηριοποιήθηκε σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Σημάδια του Αιγαίου", 2007, "Πάρος: οδοιπορικό στον τόπο και το τοπίο", 2008, "Αθηναϊκή ταβέρνα", 2009, "Πανηγύρια στο Αιγαίο", 2011, "Καφενεία της Ελλάδας", 2013.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6691-12-8
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
28χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο