Product

Σκέφτομαι και γράφω εκθέσεις Γ΄ δημοτικού

Product

Σκέφτομαι και γράφω εκθέσεις για τη ΣΤ΄ δημοτικού

Σκέφτομαι και γράφω εκθέσεις για τη Δ΄ δημοτικού

Κωδικός:
31105
Manufacturer: 
6,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Subtitle: 
Αναπτυγμένα θέματα
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-10-0002-Χ
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Δ. Μπάρτζης γεννήθηκε το 1951 στην Αρχαία Κόρινθο. Σπούδασε δάσκαλος στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια σε σχολεία των Καλαβρύτων και της Κορινθίας. Είναι διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2016 μέχρι το 2010 υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος στο Νομό Κορινθίας.
Υπήρξε συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κατά την τριετία 2003-2006, ως αξιολογητής στη δημιουργία των νέων πακέτων διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας (Αναγνωστικά της Β΄ τάξης και της Στ΄).
Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τη σχολική εργασία, ενώ παράλληλα είναι σημαντική η παρουσία του στην Παιδική Λογοτεχνία. Τέσσερα μυθιστορήματά του έχουν τιμηθεί με πανελλήνια βραβεία.
Ορισμένα από τα έργα του είναι: "Τα μυρμήγκια της ειρήνης", "Ξύλινο παραμύθι", "66 Φράσεις δυόμισι χιλιάδων χρόνων", "Αργείος εσπερινός" (βραβείο "Μιχαήλας Αβέρωφ" από την Ε.Ε.Λ.), "UFO στα Διγελιώτικα" (βραβείο επιστημονικής φαντασίας από τη Γ.Λ.Σ.), "Την προηγούμενη μέρα", "Τιριγκλίκ" (βραβείο "Διονυσίου Τροβά" από τη Γ.Λ.Σ.), "Πασχαλινά διηγήματα", "ΑνθολογίαΧριστουγεννιάτικου και Πρωτοχρονιάτικου διηγήματος", "UFO Στη Β΄ Γυμνασίου" (έπαινος της Γ.Λ.Σ.) κ.ά. Το 2006 κυκλοφόρησε η διπλή φιλολογική του μελέτη: "Πέτρος Πικρός - Στράτευση, Αντιπαραθέσεις, Πικρίες στη Λογοτεχνία του Μεσοπολέμου" και "Βιβλιογραφία - Εργογραφία Πέτρου Πικρού". Το Δεκέμβριο του 2008 εκδόθηκε με χορηγία της Νομαρχίας Κορινθίας η μελέτη του: "Η Κορινθία στην Παιδική Λογοτεχνία".
Με κατατοπιστικούς προλόγους και με δική του επιμέλεια έχουν εκδοθεί άγνωστα έργα του Πέτρου Πικρού, τα οποία έχει ανακαλύψει και ταυτοποιήσει κάτω από άγνωστα ψευδώνυμα σε περιοδικά του μεσοπολέμου, όπως: "Θεοφανώ - Η Μεσσαλίνα του Βυζαντίου" (2010), "Από την άρρωστη Ζωή - Ζωή με όνειρα - Το νούμερο 11" (2011), "Σπιναλόγκα" (το 2011), "Λουκρητία Βοργία - Αιματηροί έρωτες του μεσαίωνος" (2012).
Το 2012 κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Αντώνιου Σταμούλη (Θεσσαλονίκη) η μυθιστορία του Γιάννη Δ. Μπάρτζη: "ΟΡΧΑΝ Στην αυλή των Παλαιολόγων" (www.youtube.com/watch?v=MTBUm2WVmfo).
Επί είκοσι χρόνια, από το 1993 έως το 2012 έγραφε και εξέδιδε στην Αρχαία Κόρινθο την τρίμηνη τοπική εφημερίδα "ΑΚκροκόρινθος"
Υπήρξε συνεργάτης επί χρόνια του παιδικού περιοδικού της ΠΑΣΕΓΕΣ, "Συνεργασία", ενώ το Δεκέμβριο του 2013 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων.
Στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, www.korinthianwriters.gr δημοσιεύονται σε ψηφιακή μορφή Η συλλογή διηγημάτων του "Κατοστάρικο στα κύματα" και μια συλλογή πολιτικών σχολιασμών πάνω σε ζητήματα της επικαιρότητας "Επειγόντως έναν ηγέτη" (2012).

Subtitle: 
Αναπτυγμένα θέματα
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-10-0002-Χ
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο