Product

Σκόρδο

Product

Σκόρδο, μέλι και μανδραγόρας

Σκόρδο το θαυματουργό

Κωδικός:
140566
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μια μυθική υγιεινή τροφή

Σε αιγυπτιακό πάπυρο του 1550 π.Χ. (Κώδικας Έμπερς) αναφέρονται 22 θεραπείες με βάση το σκόρδο, για παθήσεις που ποικίλλουν από τη γενική καχεξία, ως τους πονοκεφάλους και τους όγκους στο λάρυγγα.

Ο Ρωμαίος Πλίνιος ο Πρεσβύτερος συνιστά το σκόρδο για.. 61 αρρώστιες, από τη βραχνάδα και την επιληψία ως τις αιμορροΐδες.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, χρησιμοποιούσε το σκόρδο σαν καθαρτικό και διουρητικό.

Ο Αριστοτέλης το συνιστούσε σαν φάρμακο κατά της λύσσας.

Ο Γαληνός το παινούσε σαν πανάκεια της εποχής του.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μια μυθική υγιεινή τροφή Σε αιγυπτιακό πάπυρο του 1550 π.Χ. (Κώδικας Έμπερς) αναφέρονται 22 θεραπείες με βάση το σκόρδο, για παθήσεις που ποικίλλουν από τη γενική καχεξία, ως τους πονοκεφάλους και τους όγκους στο λάρυγγα. Ο Ρωμαίος Πλίνιος ο Πρεσβύτερος συνιστά το σκόρδο για.. 61 αρρώστιες, από τη βραχνάδα και την επιληψία ως τις αιμορροΐδες. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, χρησιμοποιούσε το σκόρδο σαν καθαρτικό και διουρητικό. Ο Αριστοτέλης το συνιστούσε σαν φάρμακο κατά της λύσσας. Ο Γαληνός το παινούσε σαν πανάκεια της εποχής του. Ο Μωάμεθ το χρησιμοποιούσε κατά των τσιμπημάτων του σκορπιού. Στο Μεσαίωνα το χρησιμοποίησαν στην Αγγλία κατά της Πανούκλας Σήμερα οι διαιτολόγοι και θεραπευτές σε όλο τον κόσμο το θεωρούν σαν μια πολυδύναμη τροφή, που τονώνει τον οργανισμό τον προφυλάσσει και τον θεραπεύει από ένα πλήθος αρρώστιες.
Subtitle: 
Μια τροφή-φάρμακο
Publications Date: 
1994
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Μια τροφή-φάρμακο
Publications Date: 
1994
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο