Product

Σκόρπια δύναμη

Product

Σκόρπια και ανάκατα

Σκόρπια ζωής μου βιώματα

Κωδικός:
108152
Manufacturer: 
Description: 

Το περιεχόμενο του παρόντος πονήματος αναφέρεται λεπτομερέστερα σε βιώματα παιδικής ηλικίας στο χώρο της ιδιαίτερης πατρίδας. Είναι το κοινοτικό διαμέρισμα Παλαιομοναστήρου, του Δήμου Γόμφων σήμερα.
Η περιφέρεια Τρικάλων και ο ευρύτερος θεσσαλικός χώρος αποτελεί αντικείμενο ευρύτερων ασχολιών όπως και πολλοί κατά τόπους χώροι της πατρίδας μας που γνώρισα ή έζησα εν καιρώ ως στρατιώτης ή δάσκαλος.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το περιεχόμενο του παρόντος πονήματος αναφέρεται λεπτομερέστερα σε βιώματα παιδικής ηλικίας στο χώρο της ιδιαίτερης πατρίδας. Είναι το κοινοτικό διαμέρισμα Παλαιομοναστήρου, του Δήμου Γόμφων σήμερα. Η περιφέρεια Τρικάλων και ο ευρύτερος θεσσαλικός χώρος αποτελεί αντικείμενο ευρύτερων ασχολιών όπως και πολλοί κατά τόπους χώροι της πατρίδας μας που γνώρισα ή έζησα εν καιρώ ως στρατιώτης ή δάσκαλος. Μέρος μεγάλο της παρούσης εργασίας έχει δημοσιευτεί σε εφημερίδες: Θεσ/νίκης "Μακεδονία", "Φωνή της Λέσχης Θεσσαλών" Θεσ/νίκης, στον ημερήσιο τύπο Τρικάλων. Αναφέρομαι ακόμα εκτενέστερα σε σχολεία ή και τάξεις που δούλεψα κατά την 35χρονη υπηρεσία μου στο Δημόσιο. Σημειώνω ακόμα ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλο έλξης λόγω του ιστορικού της γίγνεσθαι. Θεωρώ άλλωστε αυτή και σαν δεύτερη πατρίδα μου. Για τυχόν παραλείψεις και λάθη ζητώ επιεική κρίση εκ μέρους φίλων αναγνωστών και άλλων αγνώστων που θα τύχει να εγκύψουν στο περιεχόμενο του παρόντος εντύπου . Ευχαριστώ θερμώς τη φιλόλογο κ. Αθηνά Τσιρίκα-Χοϊκά για την επιμέλεια του κειμένου και την Ελένη Αλεξίου, τη Σοφία Μπακοπούλου και την Κατερίνα Παπαοικονόμου για τις δακτυλογραφήσεις. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88067-9-8
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε ο ασχοληθείς με το παρόν έντυπο στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων το έτος 1928 και τελείωσε Δημοτικό στο χωριό και Γυμνάσιο στα Τρίκαλα χρονιά του 1946. Πήρε πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Λάρισα το 1949 και διορίστηκε δάσκαλος προ της στράτευσης το 1950.
'Έτυχε διετούς πανεπιστημιακής μετεκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και ταυτοχρόνως έλαβε στην ίδια πόλη πτυχίο Ψυχικής Υγιεινής μετά από εξάμηνη φοίτηση σε ιδιωτική σχολή. Περίοδος φοίτησης 1958-1960.
Υπέστη βασική στρατιωτική εκπαίδευση στο ΚΕΝ Κορίνθου αρχές του 1951 και την ίδια χρονιά περί τα τέλη εξέρχεται Δόκιμος από τη Σχολή Εφέδρων Αξ/κών Κέρκυρας. Μετά από 4μηνη εκπαίδευση στο ΚΕΔ Χαϊδαρίου εξέρχεται ως ανθ/γός Διαβιβάσεων "Σχολής Διαβιβάσεων Λοιπών 'Όπλων", Σ.Δ.Λ.Ο. Υπηρετεί σε Αθήνα ως εκπαιδευτής στο Λ. Υ.Β. νιι Μεραρχίας σε μαθήματα όπλου μηχανικού το έτος 1952 και εν συνεχεία στην Προκάλυψη Δράμας όπου αναλαμβάνει και υπασπιστής μονάδας και απολύεται, τέλος του 1953.
Ως δάσκαλος υπηρετεί 35 συναπτά έτη. Πέντε σχεδόν σχολικά έτη στην περιοχή Γρεβενών και διπλάσια κάπου στην περιοχή Τρικάλων. Τα υπόλοιπα έτη βρίσκεται στη Θεσ/νίκη και γίνεται συνταξιούχος το έτος 1985 όντας Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου, του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.
Ως συνδικαλιστής έχει την ακόλουθη δράση: Στο διδασκ. σύλλογο Τρικάλων σε δύο περιόδους, στο παράρτημα εφ. αξ/κών Θεσ/νίκης περίπου δέκα χρόνια και άλλα τόσα περιόδου 1987-1997 στη Λέσχη Θεσσαλών Θεσ/νίκης στην υπηρεσία Γ. Γραμματέα και α' Αντιπροέδρου. Δημοσιογραφεί στο 3μηνιαίο έντυπο αυτής "Φωνή των Θεσσαλών", Θεσ/νίκης, ακόμη και τώρα.
Εκδίδει σχολικό βοήθημα Φυσική ΣΤ' Δημοτικού το έτος 1978 και έχει υπό έκδοση την εργασία: "Παλαιομονάστηρο Τρικάλων και γειτνιάζοντες με αυτό Καποδιστριακοί Δήμοι".

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88067-9-8
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο