Product

Σοσιαλισμός και περεστρόικα

Product

Σοσιαλισμός ουτοπικός και επιστημονικός

Σοσιαλισμός και Φιλελευθερισμός

Κωδικός:
89426
Manufacturer: 
Description: 

Πολλοί πιστεύουν ότι ο αγώνας για τις ελευθερίες μας έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δραματική ψευδαίσθηση. Ποτέ ο κόσμος μας δεν ήταν τόσο αδιαφανής και πολύπλοκος. Οι ελευθερίες μας απειλούνται. Η υπεράσπιση των φιλελεύθερων ιδεών αποτελεί προτεραιότητα για όσα πολιτικά κινήματα προωθούν τις ιδέες της αυτονομίας και της χειραφέτησης των ανθρώπων.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο αγώνας για τις ελευθερίες μας έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δραματική ψευδαίσθηση. Ποτέ ο κόσμος μας δεν ήταν τόσο αδιαφανής και πολύπλοκος. Οι ελευθερίες μας απειλούνται. Η υπεράσπιση των φιλελεύθερων ιδεών αποτελεί προτεραιότητα για όσα πολιτικά κινήματα προωθούν τις ιδέες της αυτονομίας και της χειραφέτησης των ανθρώπων. Ο φιλελευθερισμός δεν εξαντλείται στον οικονομικό φιλελευθερισμό. Η φιλελεύθερη σκέψη αποτελεί και σήμερα πηγή πολιτικής παρέμβασης. Οι φιλελεύθερες ιδέες είναι δυνατόν να ερμηνευθούν μέσα από ένα κοινωνικό πρίσμα. Ένα κομμάτι της ιστορίας του σοσιαλισμού σημαδεύεται από τη σταθερή παρουσία ενός φιλελεύθερου προσανατολισμού. Ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν. Αν ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να στρατευθεί στην υπόθεση της ελευθερίας, τότε θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο απελευθερωτικός του ρόλος έχει λήξει οριστικά. Ο φιλελεύθερος προσανατολισμός του σοσιαλισμού δεν αποτελεί θλιβερή αναγκαιότητα, ούτε θυσία της σοσιαλιστικής καθαρότητας στο βωμό των οικονομικών αναγκαιοτήτων. Πρέπει, αντιθέτως, να διεκδικήσουμε και να υιοθετήσουμε αυτό τον προσανατολισμό, γιατί ανταποκρίνεται σε μια ερμηνεία του σοσιαλισμού που τον συνοδεύει από τότε που εμφανίσθηκε. Ενσαρκώνει σήμερα το μέλλον του σοσιαλισμού.
Subtitle: 
Οι κανόνες της ελευθερίας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-435-040-4
Book pages: 
480
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μονίκ Καντό-Σπερμπέρ γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε στην Ecole Normale Superieure. Διδάκτωρ της φιλοσοφίας, είναι διευθύντρια ερευνών στο CNRS και διευθύντρια σπουδών στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (ΗEESS). Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης. Οι έρευνές της στρέφονται στην πολιτική και ηθική φιλοσοφία και στη θεωρία των αξιών με αναφορές στην αγγλοσαξονική ηθική φιλοσοφία και την αρχαία ελληνική σκέψη. Έχει μεταφράσει στα γαλλικά τους διαλόγους του Πλάτωνα: "Γοργίας, Ευθύδημος, Ίων και Μένων".

Subtitle: 
Οι κανόνες της ελευθερίας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-435-040-4
Book pages: 
480
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο