Product

Σοφοκλή Αντιγόνη Β΄ ενιαίου λυκείου

Product

Σοφοκλή Αντιγόνη Β΄ λυκείου

Σοφοκλή Αντιγόνη Β΄ λυκείου

Κωδικός:
97526
Description: 

Το βιβλίο "Σοφοκλή Αντιγόνη" του Στέφανου Πατάκη κυκλοφορεί από το 1974 και λειτουργεί άρτια ως βοήθημα για την εξοικείωση του αναγνώστη με τη γλώσσα του δραματικού ποιητή και για τη μελέτη του αρχαίου κειμένου.
Παρουσιάζουμε τώρα το βιβλίο σε νέα έκδοση,εμπλουτισμένη και συγχρονισμένη. Το βοηθητικό υλικό για τη γλωσσική σπουδή και εξάσκηση ουσιαστικά διατηρήθηκε.Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις συμπληρώθηκαν και προστέθηκαν χρήσιμα στοιχεία για διδακτική επεξεργασία.

8,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Σοφοκλή Αντιγόνη" του Στέφανου Πατάκη κυκλοφορεί από το 1974 και λειτουργεί άρτια ως βοήθημα για την εξοικείωση του αναγνώστη με τη γλώσσα του δραματικού ποιητή και για τη μελέτη του αρχαίου κειμένου. Παρουσιάζουμε τώρα το βιβλίο σε νέα έκδοση,εμπλουτισμένη και συγχρονισμένη. Το βοηθητικό υλικό για τη γλωσσική σπουδή και εξάσκηση ουσιαστικά διατηρήθηκε.Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις συμπληρώθηκαν και προστέθηκαν χρήσιμα στοιχεία για διδακτική επεξεργασία. Το βιβλίο στην έκδοση αυτή πλαισιώνεται με την εργασία του Κώστα Ν. Πετρόπουλου, πρώην σχολικού συμβούλου, που επιχειρεί μια σύγχρονη θεώρηση της "Αντιγόνης". Περιλαμβάνει την εισαγωγή, την αισθητική προσέγγιση που προτάσσεται σε κάθε μεγάλη ενότητα της τραγωδίας, τη νοηματική προσέγγιση που ακολουθεί κάθε ενότητα, και το επίμετρο με τη σχετική βιβλιογραφία. Ο στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι η χρησιμοποίηση της πιο σύγχρονης βιβλιογραφίας, η παρακολούθηση της συνεχιζόμενης προβληματικής των μελετητών την "Αντιγόνης" και η προσαρμογή του βιβλίου στις νέες κατευθύνσεις της εκπαίδευσης.
Publications Date: 
1988
Book ISBN: 
960-293-312-7
Book pages: 
478
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέφανος Πατάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Καλλιθέας, σπούδασε Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962. Εργάστηκε ως καθηγητής φιλόλογος στην ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση τόσο σε ιδιωτικά σχολεία, όπως το Λεόντειο Λύκειο, το Κολέγιο Αθηνών και άλλα, όσο και σε φροντιστήρια, υπήρξε μάλιστα και ιδιοκτήτης και διευθυντής φροντιστηρίου. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την εκπαίδευση ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων που αφορούν τα φιλολογικά μαθήματα. Τα σπουδαιότερα από τα βιβλία που έχει γράψει είναι τα εξής:
-Μετάφραση των «Βίων» του Κορνηλίου Νέπωτα
-Μετάφραση του De Bello Gallico του Γ.Ι.Καίσαρα
-Λεξικό Κορνηλίου Νέπωτα
-Λεξικό Γ. Ι. Καίσαρα
-Σε συνεργασία με τον Νικόλαο Τζιράκη «Λεξικό ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής, ομαλών και ανωμάλων» .
-Έχει συνεργαστεί με τους Αριστοτέλη Κάντα και Σπύρο Κάντα στη συγγραφή του βιβλίου «Ασκήσεις και συμπληρωματικοί κανόνες Νεοελληνικής Γραμματικής».
-Έχει γράψει το βιβλίο «Θουκυδίδη Επιτάφιος, Μετάφραση - Σχόλια».
-Έχει γράψει το βιβλίο «Σοφοκλή Αντιγόνη για τη Β’ Λυκείου», το οποίο επανεκδόθηκε σε συνεργασία με τον Κ. Ν. Πετρόπουλο και πρόσφατα σε συνεργασία με τον Μ. Σαρρή. Τέλος, έχει συνεργαστεί με πολλούς φιλολόγους στη συγγραφή βιβλίων και στη σειρά μεταφράσεων αρχαίων ελληνικών κειμένων στη σειρά «Ερμηνευτικές αναλύσεις κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» και ακόμα στη σειρά «Αναλύσεις αρχαίων ελληνικών κειμένων για το Γυμνάσιο».
Το 1974 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του, Μελπομένη Πατάκη, τον εκδοτικό οίκο «Εκδόσεις Πατάκη, τον οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα (είναι επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σ. Πατάκη Α.Ε.). Υπό την ιδιότητα του εκδότη χρημάτισε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκδοτών και Βιβλιοπωλών Αθήνας (ΣΕΒΑ), αντιπρόσωπος του ΣΕΒΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών Ελλάδας (ΠΟΕΒ), ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδος (ΕΝΕΒΕ), και έλαβε μέρος σε σεμινάρια για θέματα του βιβλίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του νέου συλλόγου εκδοτών, Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ). Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα της ενιαίας τιμής του βιβλίου, των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και με θέματα στρατηγικής οργάνωσης των εκδοτικών οίκων.

Publications Date: 
1988
Book ISBN: 
960-293-312-7
Book pages: 
478
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο