Product

Σταθμοί της ρωσικής θεολογίας

Product

Σταθμοί της σκηνογραφίας του δυτικού θεάτρου

Σταθμοί της ρωσσικής φιλοσοφίας

Κωδικός:
126932
Description: 

Με οδηγούς τα έργα του Ν. Berdiaeff ("Η Ρώσσικη Ιδέα"), του Ν. Ο. Lossky ("Ιστορία της ρωσσικής φιλοσοφίας"), του Β. Zenkovsky ("Ιστορία της ρωσσικής φιλοσοφίας") αλλά και του G. Florovsky ("Δρόμοι της ρωσσικής: θεολογίας") επιχειρείται εδώ μία κριτική παρουσίαση των κυριοτέρων ρευμάτων της ρωσσικής φιλοσοφικής σκέψεως του ιθ΄ και του κ΄ αι.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με οδηγούς τα έργα του Ν. Berdiaeff ("Η Ρώσσικη Ιδέα"), του Ν. Ο. Lossky ("Ιστορία της ρωσσικής φιλοσοφίας"), του Β. Zenkovsky ("Ιστορία της ρωσσικής φιλοσοφίας") αλλά και του G. Florovsky ("Δρόμοι της ρωσσικής: θεολογίας") επιχειρείται εδώ μία κριτική παρουσίαση των κυριοτέρων ρευμάτων της ρωσσικής φιλοσοφικής σκέψεως του ιθ΄ και του κ΄ αι. Από μεθοδολογικής πλευράς, το παρόν έργο παρακολουθεί την σκέψη των Ρώσσων διανοητών κατά χρονολογική και συνάμα θεματική σειρά και πάντοτε με κριτική διάθεση. Εκρίθη αναγκαίο να παραλειφθούν λεπτομέρειες του βίου των φιλοσόφων, παρόλον ότι πολλοί εξ αυτών είναι εντελώς άγνωστοι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, αλλά και πολλές κρίσεις άλλων μελετητών φιλοσόφων επί των παρουσιαζομένων έργων, γεγονός που θα προσέδιδε στην μετά χείρας εργασία έναν μάλλον φιλολογικό χαρακτήρα. Την παρούσα έκδοση υπαγόρευσαν κυρίως δυο λόγοι. Κατ' αρχάς, ότι δεν υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία μία συνολική ιστορική καταγραφή των απόψεων των κυριοτέρων Ρώσσων φιλοσόφων των δυο τελευταίων αιώνων. Έπειτα, το γεγονός ότι πολλές τοποθετήσεις (λ.χ. στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής φιλοσοφίας, της ηθικής φιλοσοφίας, της φιλοσοφικής ανθρωπολογίας) των Ρώσσων διανοητών διατηρούν μία ορισμένη επικαιρότητα. Όπως και στα δύο προηγούμενα έργα (Ρώσσοι φιλόσοφοι, 2002 και Θέματα Ρωσσικής Φιλοσοφίας 2004), κατεβλήθη και εδώ προσπάθεια να ενσωματωθούν αποσπάσματα από τα έργα των Ρώσσων διανοητών, κατά μετάφραση του γράφοντος από το ρωσσικό πρωτότυπο, ώστε ο ειδικός μελετητής αλλά και ο απλός αναγνώστης να έρθουν σε άμεση επαφή με την ρωσσική σκέψη.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-427-100-8
Book pages: 
146
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Β. Μπαλτάς γεννήθηκε στον Βόλο το 1970. Το διάστημα 1987-1991 σπούδασε κλασσική φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2002 ανεκηρύχθη διδάκτωρ της φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ασχολείται με ζητήματα βυζαντινής και ρωσσικής φιλοσοφίας.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-427-100-8
Book pages: 
146
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο