Product

Στην αυλή του Σουλεϊμάν

Product

Στην Αφρική

Στην αυτοκρατορία των ενδείξεων

Κωδικός:
82368
Description: 

Η θεωρία των δειγματοληπτικών ερευνών είναι μαθηματική και αποτελεί μέρος της θεωρητικής, μαθηματικής στατιστικής. Εντούτοις, η πρακτική της, δηλαδή ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της, αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο μέρος της συνολικής ερευνητικής διαδικασίας. Η παρούσα εργασία αναφέρεται μόνο στα ζητήματα της δειγματοληπτικής πρακτικής και παρουσιάζει την ιστορία της στην Ελλάδα ώστε να υποδειχθούν οι συνέπειες που έχει η απουσία της εφαρμογής της στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων για τις οποίες σχεδιάστηκε η έρευνα.

30,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η θεωρία των δειγματοληπτικών ερευνών είναι μαθηματική και αποτελεί μέρος της θεωρητικής, μαθηματικής στατιστικής. Εντούτοις, η πρακτική της, δηλαδή ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της, αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο μέρος της συνολικής ερευνητικής διαδικασίας. Η παρούσα εργασία αναφέρεται μόνο στα ζητήματα της δειγματοληπτικής πρακτικής και παρουσιάζει την ιστορία της στην Ελλάδα ώστε να υποδειχθούν οι συνέπειες που έχει η απουσία της εφαρμογής της στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων για τις οποίες σχεδιάστηκε η έρευνα. Όταν η εφαρμογή της μεθόδου συμφωνεί με τη θεωρία, δηλαδή επιλέγεται δείγμα πιθανοτήτων, τότε μπορούμε να ασκήσουμε νόμιμη χρήση της στατιστικής συμπερασματολογίας και τα αποτελέσματά μας να συνιστούν δεδομένα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία αξία και στην καλύτερη εκδοχή μπορεί να θεωρηθούν απλώς ενδείξεις.
Subtitle: 
Η ιστορία της δειγματοληπτικής πρακτικής στην Ελλάδα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1720-3
Book pages: 
531
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Καίτη Μιχαλοπούλου γεννήθηκε το 1954 στην Τρίπολη. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στατιστική στο London School of Economics and Political Science. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1985-1998). Από το 1990 διδάσκει στατιστική και μεθοδολογία των δειγματοληπτικών κοινωνικών ερευνών μεγάλης έκτασης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Subtitle: 
Η ιστορία της δειγματοληπτικής πρακτικής στην Ελλάδα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1720-3
Book pages: 
531
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο