Product

Στην καρδιά της πόλης

Product

Στην καρδιά της χώρας

Στην καρδιά της σιωπής

Κωδικός:
32588
Description: 

… Τι ήταν, άραγε, αυτός ο Δημήτρης Καπράλος, πέρα από μια φιγούρα σ΄ένα μικρόκοσμο που οι λεπτομέρειες του χάνονται στο υγρό σκοτάδι, και τελικά δεν είχαν καμία σημασία;

... Θα μπορούσε ν' αρχίσει μια καινούργια ζωή, να ξαναβρεί το γάργαρο και βλάσφημο γέλιο, να προσευχηθεί και να τραγουδήσει, σαν σε πρωτόγονη λειτουργία, ψαλμωδίες του έρωτα, βρομισμένες από τον πόθο του, όπου η τρυφερότητα είναι αγκαλιασμένη με τη σκληράδα και τη λύσσα της ζωής που τελειώνει.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

… Τι ήταν, άραγε, αυτός ο Δημήτρης Καπράλος, πέρα από μια φιγούρα σ΄ένα μικρόκοσμο που οι λεπτομέρειες του χάνονται στο υγρό σκοτάδι, και τελικά δεν είχαν καμία σημασία; ... Θα μπορούσε ν' αρχίσει μια καινούργια ζωή, να ξαναβρεί το γάργαρο και βλάσφημο γέλιο, να προσευχηθεί και να τραγουδήσει, σαν σε πρωτόγονη λειτουργία, ψαλμωδίες του έρωτα, βρομισμένες από τον πόθο του, όπου η τρυφερότητα είναι αγκαλιασμένη με τη σκληράδα και τη λύσσα της ζωής που τελειώνει. ... Η πλήξη που παραμονεύει, είτε είσαι μόνος σου είτε είσαι μ' άλλους, αυτό είναι που σε βασανίζει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να θυμάσαι την εποχή που ήσουν επαναστάτης, για να περνάει η ώρα πιο γρήγορα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις πια... Όμως, έκανε κάτι περισσότερο επιτέλους, την άλλαξε "τη γαμημένη τη ζωή του". Ανέλαβε, με μεγάλη τόλμη, η απίστευτη αφροσύνη, την επικίνδυνη δημοσιογραφική αποστολή που του ανέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας του, κι έφυγε για την Κωνσταντινούπολη, όπου εξυφαινόταν μια τεραστίων διαστάσεων συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της ανόδου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην κορυφή της ιεραρχίας της Ε.Σ.Σ.Δ. Εκεί, στην ταραγμένη Τουρκία των αρχών της δεκαετίας του '80, το πεπρωμένο του τον έχει πάρει στο κατόπι... Ο Καπράλος θα βιώσει, μέσα από γεγονότα που θυμίζουν θρίλερ, ένα μανιασμένο έρωτα, αλλά και τη συντριβή της συνείδησής του από την υπέρμετρη κοινωνική ανηθικότητα της πολιτικής. Τελικά, πόσο μόνος μπορεί να αισθανθεί κανείς; Δεν υπάρχει απάντηση. Μόνο σιωπή...
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-535-066-1
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Γαϊτάνος γεννήθηκε το 1946 στην Καβάλα. Σπούδασε οικονομικά, μάρκετινγκ και επικοινωνιολογία στη Μεγάλη Βρετανία: στο West London College, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Watford και στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Διατέλεσε επί δεκαπέντε χρόνια υπεύθυνος των διεθνών συμπαραγωγών της ΕΡΤ. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, executive producer στα σίριαλ "Τα άγρια άλογα του Μισέλ Ντεόν" και "Φλόγα και ψυχή του Μίκα Βαλτάρι", που έγιναν διεθνείς επιτυχίες. Εργάστηκε επί πέντε χρόνια ως συντάκτης στο τηλεοπτικό πολιτιστικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ "Περισκόπιο" και δίδαξε επί δέκα χρόνια "Θεωρία και Πράξη των Μ.Μ.Ε." στη Σχολή Τηλεόρασης και Κινηματογράφου Λ. ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ. Έγραψε δέκα σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμανταίρ που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Τέχνης Σήμα.
Κείμενά του υπάρχουν στα περιοδικά Διαβάζω, Λέξη, Σμούτ (Βρετανία), Υπόστεγο (Καβάλα), TV World (Βρετανία), Munchen Film News (Γερμανία), Γράμμα Φρανκφούρτης (Γερμανίας), New Left Review (Βρετανία) και Σήμα.
Έργα του:
- "Συνάντηση στο Vanishing Point", ιδιωτική έκδοση, 1978 (μυθιστόρημα)
- "Συμφωνία κυρίων και άλλες ιστορίες", Gutenberg, 1982 (διηγήματα)
- "Με φλος φουαγιάλ", Καστανιώτης, 1987 (μυθιστόρημα)
- "Το τελευταίο πέρασμα", Εστία, 1992 (μυθιστόρημα)
- "Μια μέρα μια ζωή", Α.Α. Λιβάνη, 1995 (μυθιστόρημα)
- "Στην καρδιά της σιωπής", εκδ. Φυτράκη, 1998, (μυθιστόρημα)
- "Η μεγάλη νύχτα", εκδ. Διήγηση, 2003 (νουβέλα)
- "Θεωρία και πράξη των Μ.Μ.Ε.", εκδ.Σχολή Σταυράκου, 1996 (δοκίμιο)

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-535-066-1
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο