Product

Στην όαση Σίουα

Product

Στην οδό Σοφοκλέους

Στην οδό Πειραιώς

Κωδικός:
74753
Manufacturer: 
Description: 

Η οδός Πειραιώς δια μέσου των αιώνων. Γεγονότα και θρύλοι, παραδόσεις και πολιτισμός, ακολουθούν τη μοναδική αυτή διαδρομή που συνδέει την Αθήνα με το επίνειό της, τον Πειραιά, κι από κει ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η οδός Πειραιώς δια μέσου των αιώνων. Γεγονότα και θρύλοι, παραδόσεις και πολιτισμός, ακολουθούν τη μοναδική αυτή διαδρομή που συνδέει την Αθήνα με το επίνειό της, τον Πειραιά, κι από κει ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ο συγγραφέας, με τη γλαφυρή μυθοπλαστική του ικανότητα, ζωντανεύει μύθους και ιστορίες δυόμιση χιλιάδων χρόνων ελληνισμού, συνοδοιπορεί με την ιστορία, ψαύει τα χαράγματά της σ' ένα δρόμο που μεταμορφώνεται αδιάκοπα και ταυτόχρονα παραμένει ίδιος, όπως ίδια είναι και η ψυχή αυτού του τόπου: Στις περιόδους ανατάσεως τον βλέπουμε γεμάτο μεγαλοσύνη. Στα χρόνια της εγκατάλειψης και της μοναξιάς, τον βρίσκουμε λασπωμένο, χορταριασμένο, με τις φάμπρικες να μαυρίζουν τον ουρανό, τους πολέμους και τις Κατοχές να λεηλατούν την αρχοντιά του. Αθήνα-Πειραιάς, Πειραιάς-Αθήνα: μια διαδρομή όμοια με το ανθρώπινο πεπρωμένο. Οδός Πειραιώς: η σαρκωμένη ψυχή μας. Ένα βιβλίο μνήμης και νοσταλγίας. Μια ευχάριστη, ολοζώντανη αφήγηση που θα συγκινήσει βαθιά τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.
Subtitle: 
Οδοιπορικό στο μύθο και στην ιστορία
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-328-193-Χ
Book pages: 
326
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο συγγραφέας Δημήτρης Φερούσης γεννήθηκε στο Πειραιά. Σπούδασε νομικά και θεολογία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, σύμβουλος δημόσιων σχέσεων, ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Αιγαίου και δίδαξε μαθήματα επικοινωνίας και δεοντολογίας. Έχει γράψει πάνω από σαράντα βιβλία ποιητικά, θεατρικά, παιδικά, πεζογραφήματα και ιστορικά μυθιστορήματα. Επίσης βιβλία με άρθρα, δοκίμια και ραδιοφωνικές ομιλίες.
Έχει κάνει επίσης διαλέξεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και πήρε μέρος σε πλήθος σεμινάρια και συνέδρια εντός και εκτός της Ελλάδας. Ανήκει σε επιστημονικά και λογοτεχνικά σωματεία και κατά καιρούς έλαβε διάφορες διακρίσεις για το λογοτεχνικό του έργο και παρασημοφορήθηκε.

Subtitle: 
Οδοιπορικό στο μύθο και στην ιστορία
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-328-193-Χ
Book pages: 
326
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο