Product

Στην τροχιά του ενός Θεού

Product

Στην τροχιά του Φίλιππου Ηλιού

Στην τροχιά του ρομαντισμού

Κωδικός:
137075
Description: 

Ένα βιβλίο γραμμένο για το πνευματικό και ιδεολογικό κίνημα του 19ου αιώνα, τον ρομαντισμό, του οποίου οι επιρροές ψαύουν τη συνείδηση της νεοελληνικής κοινωνίας ως και τις μέρες μας. Η Σόνια Ιλίνσκαγια δεν έχει υπόψη της μόνο ένα γενικό ρομαντικό πανόραμα, αλλά και ειδικά μια σαφώς διαφοροποιημένη τυπολογία της πορείας του ρομαντισμού στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα βιβλίο γραμμένο για το πνευματικό και ιδεολογικό κίνημα του 19ου αιώνα, τον ρομαντισμό, του οποίου οι επιρροές ψαύουν τη συνείδηση της νεοελληνικής κοινωνίας ως και τις μέρες μας. Η Σόνια Ιλίνσκαγια δεν έχει υπόψη της μόνο ένα γενικό ρομαντικό πανόραμα, αλλά και ειδικά μια σαφώς διαφοροποιημένη τυπολογία της πορείας του ρομαντισμού στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κοινός παρονομαστής -η ιστορική ιδιαιτερότητα: οι αιώνες της ξένης κυριαρχίας που ανέκοψαν τους ρυθμούς της ομαλής πολιτισμικής εξέλιξης, η έξαρση του απελευθερωτικού αγώνα κατά το 1821, η επίμονη έπειτα προσπάθεια να αναπληρωθούν τα κενά που δημιούργησε ο "χαμένος" χρόνος με αποτέλεομα να εμφανίζονται ιδιότυπες "συμπυκνωμένες" μορφές, ένα "είδος μικτό αλλά νόμιμο". Στην Ελλάδα τον θεμέλιο λίθο του ρομαντικού ρεύματος, πολύ δραστικού καθ' όλη τη διάρκεια του αιώνα, έθεσαν ο Σολωμός και ο Κάλβος.
Subtitle: 
Η ρομαντική ποίηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-19-0296-1
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σόνια Ιλίνσκαγια γεννήθηκε το 1938 στη Μόσχα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με παράλληλη ειδίκευση στη νεοελληνική και τη ρωσική φιλολογία. Ασχολήθηκε με τη διάδοση -μελέτη και μετάφραση- της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της ΕΣΣΔ ως κριτικός και μεταφράστρια της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας. Το 1971 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα Συμβολή στη μελέτη της μεταπολεμικής ποίησης στην Ελλάδα. Η μοίρα μιας γενιάς. Μέχρι το 1938 υπήρξε ερευνήτρια του Ινστιτούτου Σλαβικών και Βαλκανικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ. Το 1983, για οικογενειακούς λόγους (από το 1959 είναι παντρεμένη με τον Έλληνα πεζογράφο Μήτσο Αλεξανδρόπουλο), εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι καθηγήτρια της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Subtitle: 
Η ρομαντική ποίηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-19-0296-1
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο