Product

Στη μέση του παράδεισου...

Product

Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί

Στη μέση του πουθενά

Κωδικός:
124876
Description: 

Τραπεζικοί υπάλληλοι που οδηγούν νταλίκες, μποέμ τύποι που χορεύουν με μεθυσμένες γαλοπούλες, καταξιωμένοι συγγραφείς που δεν έχουν εκδώσει ποτέ τους τίποτα, σταθμάρχες σε γραμμές που εδώ και καιρό έχουν πάψει να περνούν τρένα...

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Τραπεζικοί υπάλληλοι που οδηγούν νταλίκες, μποέμ τύποι που χορεύουν με μεθυσμένες γαλοπούλες, καταξιωμένοι συγγραφείς που δεν έχουν εκδώσει ποτέ τους τίποτα, σταθμάρχες σε γραμμές που εδώ και καιρό έχουν πάψει να περνούν τρένα... Οι (αντι)ήρωες των ιστοριών του Χούλιο Γιαμαθάρες είναι τύποι περιθωριακοί και παθιασμένοι για την ελευθερία τους που αγωνίζονται, συνήθως μάταια, να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί. Ίσως δεν αποτελούν παραδείγματα για μίμηση, δεν είναι όμως και "μέσοι" άνθρωποι· έχουν πάθη, αγαπούν τις αδυναμίες τους και κάνουν λάθη, δηλαδή ζουν. Επτά διηγήματα από το δημιουργό της "Κίτρινης βροχής" που συγκινούν και διασκεδάζουν, επτά διηγήματα που μας θυμίζουν ότι η λογοτεχνία δεν είναι τίποτε άλλο από την ευχαρίστηση του να διηγείσαι (και να ακούς) ιστορίες.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8219-51-5
Book pages: 
103
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Χούλιο Γιαμαθάρες γεννήθηκε στο χωριό Μπεγκαμιάν της Λεόν (Ισπανία) το 1955. Έχει καταπιαστεί με όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη: μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, κινηματογραφικό σενάριο, ενώ εργάζεται και ως αρθρογράφος στην εφημερίδα "El Pais". Κυριότερα έργα του είναι, τα μυθιστορήματα "Το φεγγάρι των λύκων" και "Η κίτρινη βροχή" (μεταφρασμένα και τα δύο στα ελληνικά), η ποιητική συλλογή "Memoria de la nieve" και το ταξιδιωτικό αφήγημα "El rio del olvido".

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8219-51-5
Book pages: 
103
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο