Product

Στη σκιά του Ίσμαρου

Product

Στη σκιά του κεραυνού

Στη σκιά του Καΐρου

Κωδικός:
138961
Manufacturer: 
Description: 

Δείγμα της νεότερης αιγυπτιακής πεζογραφίας, το "Στη σκιά του Καΐρου" φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου με το Βραβείο Naguib Mahfouz, Ιμπραήμ Αμντ Ελ Μεγκίντ.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δείγμα της νεότερης αιγυπτιακής πεζογραφίας, το "Στη σκιά του Καΐρου" φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου με το Βραβείο Naguib Mahfouz, Ιμπραήμ Αμντ Ελ Μεγκίντ. Δύο άνδρες, δύο εγκάρδιοι φίλοι, διαβιούν το τέλος της νεότητάς τους περιδιαβαίνοντας στο σύγχρονο Κάιρο. Οι αλήθειες που τους παρουσιάζονται είναι συγκλονιστικές: μιζέρια, φτώχεια, τα δεινά σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Και μέσα σε όλα αυτά η ευτυχία σκοπός της αναζήτησής τους. Διότι μπορεί να κουβαλούν τις πλούσιες εμπειρίες τους, αλλά και οι δύο εξακολουθούν να αναζητούν την ευτυχία. Ώσπου ανακαλύπτουν ότι η ευτυχία τούς έχει προσπεράσει για τα καλά, φεύγοντας μαζί με τη νεότητά τους και απομακρύνοντας ακόμη και την προοπτική του έρωτα, που, άλλοτε, έμοιαζε δεδομένη.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-490-116-8
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιμπραήμ Αμντ ελ Μεγκίντ γεννήθηκε το 1946 στην Αλεξάνδρεια. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας. Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικά συνέδρια σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ρωσία, Ιράκ, Λιβύη, Τυνησία, Ουκρανία, Μαρόκο, Η.Π.Α., Ισπανία κ.ά.. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά του αραβικού Τύπου, όπου και έχουν δημοσιευτεί νουβέλες και μικρές ιστορίες του. Έργα του έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης σε διάφορα πανεπιστήμια. Ο Ιμπραήμ Αμντ ελ Μεγκίντ είναι ο πρώτος που τιμήθηκε με το Βραβείο Naguib Mahfouz το 1996. Έχει επίσης τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Αιγύπτου, το 2004.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-490-116-8
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο