Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
72791 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Στοιχεία δικαίου

Στοιχεία δικαίου

Κωδικός: 116322

Ιδιωτικό - δημόσιο
Συγγραφέας: Μυλωνόπουλος, Δημήτριος Ν.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
ISBN: 960-351-673-2
Έτος Έκδοσης: 2006
Κωδικός προϊόντος: 116322

Λιανική τιμή:25.48EUR

τιμή bibliopolio.gr 22.93EUR

Έκπτωση: 2.55EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Συνήθως τα βιβλία που κυκλοφορούν με τον ίδιο τίτλο ή με τον τίτλο «Αρχές Δικαίου» περιλαμβάνουν μόνο το ιδιωτικό δίκαιο. Το εν λόγω βιβλίο περιλαμβάνει όχι μόνο το ιδιωτικό δίκαιο αλλά και το δημόσιο, παρέχοντας όλες τις βασικές νομικές έννοιες που κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει για να διεκπεραιώνει τις καθημερινές συναλλαγές του με τους άλλους πολίτες και με τις υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα.
Εξηγεί με εύληπτο τρόπο βασικά νομικά θέματα, αναλύοντας έννοιες του ιδιωτικού δικαίου, όπως δικαιοπραξία, αντιοπροσώπευση, ενοχική σχέση, εμπράγματα δικαιώματα, γάμος, υιοθεσία, επιτροπεία ανηλίκου, κληρονομική διαδοχή, υποθήκη, δικαίωματα. Παράλληλα επεξηγούνται έννοιες και του δημοσίου δικαίου, όπως Σύνταγμα, Κράτος, εκλογικό σώμα, Βουλή, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, τοπική αυτοδιοίκηση και βασικές έννοιες του κοινοτικού δικαίου.
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές κάθε ειδικότητας που απαιτεί βασικές νομικές γνώσεις τόσο του ιδιωτικού δικαίου όσο και του δημοσίου δικαίου. Επίσης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα για την κατανόηση και αντιμετώπιση βασικών θεμάτων των καθημερινών συναλλαγών. Κάλυψη κενών που διαπιστώνονται στο πρόγραμμα σπουδών πολλών μη νομικών τμημάτων της Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου οι φοιτητές διδάσκονται εξειδικευμένα νομικά μαθήματα π.χ. Ναυτικό Δίκαιο, Τουριστικό Δίκαιο, Τεχνική Νομοθεσία κ.λπ. χωρίς προηγουμένως να έχουν διδαχθεί βασικές έννοιες του δικαίου και χωρίς να έχουν αποκτήσει στοιχειώδεις γνώσεις της ελληνικής έννομης τάξης.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Ιδιωτικό - δημόσιο
Κωδικός προϊόντος: 116322
ISBN: 960-351-673-2
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2006
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 358
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ17Μυλωνόπουλος, Δημήτριος Ν.

Ο Δημήτρης Μυλωνόπουλος γεννήθηκε το έτος 1961 στην Αμαλιάδα Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου 1982 της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης 1987 του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου 1995 Επίσης σπούδασε ναυτιλιακά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τμήμα Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος 198283 Έχει ετήσια μεταπτυχιακή ειδίκευση στο διοικητικό δίκαιο 198687 και στην παιδαγωγική επιστήμη 199394 Είναι διδάκτωρ του δημοσίου δικαίου του τομέα δικαίου του τμήματος δημόσιας διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου 1992 Από το έτος 1983 ήταν αξιωματικός του λιμενικού σώματος μέχρι το Νοέμβριο του 2000 οπότε στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου ΛΣ υπέβαλε παραίτηση λόγω εκλογής του ως καθηγητή Νομικών Μαθημάτων και Εργασιακών Σχέσεων στο ΤΕΙ Ηπείρου Από το ακαδημαϊκό έτος 199394 μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 20002001 δίδαξε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το μάθημα "Στοιχεία δικαίου" στη Γ τάξη μηχανικών και στη Δ τάξη μαχίμων και το μάθημα "Διεθνές δίκαιοδίκαιο θάλασσας" στο τμήμα Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικών Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Η απαγόρευση του απόπλου των πλοίων" 1991 "Νομικά θέματα αξιωματικών ΛΣ" 1995 "Ναυτικό δίκαιο" 19962000 "Ναυτιλιακή οικονομική γεωγραφία" 1996 "Βασικές ναυτιλιακές γνώσεις" 19931999 "Το Σύνταγμα 197519862001 Νομοτεχνική προσέγγιση της Αναθεώρησης του 2001" 2001 Επίσης συμμετείχε στην τριμελή ομάδα συγγραφέων του βιβλίου "Ναυτιλιακές γνώσεις" που εκδόθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το έτος 2001 Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Ναυτική Επιθεώρηση" που εκδίδει το ΓΕΝ και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ναυτιλιακά περιοδικά Εισηγήσεις του για ναυτιλιακά θέματα έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

    Η τεχνική της συγγραφής εργασίας στον τουρισμό    Ναυτιλία  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Δημόσιο δίκαιο Ιδιωτικό δίκαιο
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Σταμούλη Α.Ε.
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Ομάδα Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα Τεύχος 10ον
Ομάδα Εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα Τεύχος 10ον
Μη διαθέσιμη τιμή ...
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Στοιχεία δικαίου
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.