Product

Στοιχεία οικονομικής γεωγραφίας

Product

Στοιχεία οινολογίας

Στοιχεία οινολογίας

Κωδικός:
138491
Description: 

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme το νέο βιβλίο με τίτλο "Στοιχεία Οινολογίας: H τέχνη του οινοχόου". Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας μυεί στα μυστικά του κρασιού περιγράφοντάς μας όλη την πορεία που αυτό ακολουθεί, από το αμπέλι μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας.

Παρόλο που όλοι καταναλώνουμε συχνά κρασί, λίγοι από μας γνωρίζουν πραγματικά γι' αυτό το προϊόν. Κι αυτό γιατί όσο οικείο και απλό μας φαίνεται, τόσο πολύπλοκο και δύσκολο είναι τελικά να φτιάξουμε και να εκτιμήσουμε ένα καλό κρασί.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme το νέο βιβλίο με τίτλο "Στοιχεία Οινολογίας: H τέχνη του οινοχόου". Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας μυεί στα μυστικά του κρασιού περιγράφοντάς μας όλη την πορεία που αυτό ακολουθεί, από το αμπέλι μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας. Παρόλο που όλοι καταναλώνουμε συχνά κρασί, λίγοι από μας γνωρίζουν πραγματικά γι' αυτό το προϊόν. Κι αυτό γιατί όσο οικείο και απλό μας φαίνεται, τόσο πολύπλοκο και δύσκολο είναι τελικά να φτιάξουμε και να εκτιμήσουμε ένα καλό κρασί. Το "Στοιχεία Οινολογίας: H τέχνη του οινοχόου", σκοπό έχει να καταγράψει και να μεταδώσει όλη την απαραίτητη γνώση που διαμορφώνει την οινική κουλτούρα σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του κρασιού. Αποτελείται από 12 κεφάλαια αφιερωμένα στην αμπελουργία, την παραλαβή της πρώτης ύλης, τις ποικιλίες σταφυλιών, την οινολογία, τις κατηγορίες και τύπους κρασιών, καθώς και τον οργανοληπτικό έλεγχο, τα καθήκοντα του οινοχόου, τη δημιουργία και διαχείριση κάβας, την προώθηση και τις πωλήσεις του κρασιού. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τη διατροφική αξία του κρασιού, προτείνονται αρμονικοί συνδυασμοί φαγητού - κρασιού, καθώς και πολύτιμες συμβουλές για κάθε μας γεύμα. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το κρασί και γοητεύονται από το μαγικό του κόσμο, επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες. Στην υγειά σας !!!
Subtitle: 
Η τέχνη του οινοχόου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8382-13-0
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Τζίτζη είναι χημικός, οικνολόγος και γευσιγνώστρια. Έχει τελειώσει το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας με εξειδίκευση το Περιβάλλον και την Οινολογία και εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου. Έχει περισσότερες από πενήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού στο ενεργητικό της, είτε ως κριτής είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Το 2014 τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη της Γεωργίας ("Chevalier dans l’Οrdre du Merite Agricole") από το Γαλλικό Κράτος. Είναι μέλος της FIJEV (της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τον Οίνο).
Οι μεγάλες της αγάπες είναι η λογοτεχνία, τα ταξίδια και το κρασί· τις δύο
τελευταίες προσπαθεί πάντα να τις συνδυάζει στα βιβλία της.
Έχει συγγράψει τα οινολογικά βιβλία "Στοιχεία οινολογίας: Η τέχνη του οινοχόου "(εκδ. Les Livres du Tourisme, 2008), "Του κόσμου τα παράξενα κρασιά" (2η έκδοση: εκδ. Νεφέλη, 2017) και "The wine treasure of Santorini" (εκδ. fairead, 2017). Παράλληλα έχουν εκδοθεί και τα μυθιστορήματά της "Σκοτεινό κελάρι" (εκδ. Τσουκάτου, 2010) και "Σαν κρασί" (εκδ. Anubis, 2013), τα οποία έχουν βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τα Gourmand Awards και τον Διεθνή Οργανισμό Οίνου και Αμπέλου.

Subtitle: 
Η τέχνη του οινοχόου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8382-13-0
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο