Product

Στοματολογία

Product

Στομάχι

Στοματοφαρυγγικές δυσφαγίες

Κωδικός:
115949
Description: 

Με ιδιαίτερη χαρά προσφέρουμε για πρώτη φορά στην Ελληνική ΩΡΛ Βιβλιογραφία το βιβλίο "Στοματοφαρυγγικές Δυσφαγίες".
Η κατάποση ανήκει στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Λόγω της διασταύρωσης της πεπτικής και της αναπνευστικής οδού, αλλά και της συνύπαρξης εθελουσίων και αντανακλαστικών κινήσεων στην περιοχή αυτή, προκαλούνται διάφορες κλινικές παρατηρήσεις.
Από αυτό το σύμπλεγμα του μηχανισμού κατάποσης προκύπτουν πολυπαραγοντικές και ποικίλες μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με ιδιαίτερη χαρά προσφέρουμε για πρώτη φορά στην Ελληνική ΩΡΛ Βιβλιογραφία το βιβλίο "Στοματοφαρυγγικές Δυσφαγίες". Η κατάποση ανήκει στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Λόγω της διασταύρωσης της πεπτικής και της αναπνευστικής οδού, αλλά και της συνύπαρξης εθελουσίων και αντανακλαστικών κινήσεων στην περιοχή αυτή, προκαλούνται διάφορες κλινικές παρατηρήσεις. Από αυτό το σύμπλεγμα του μηχανισμού κατάποσης προκύπτουν πολυπαραγοντικές και ποικίλες μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές. Πλέον του 60% των άνω των 50 ετών ασθενών παραπονιούνται για διαταραχές της κατάποσης συνεπεία των οποίων θα επισκεφτούν κάποια στιγμή τον γιατρό. Στον Ωτορινολαρυγγολόγο εναποτίθεται η υποχρέωση να συμβάλλει στη διάγνωση και τη θεραπεία του στοματοφαρυγγικού τμήματος της καταποτικής οδού, συνεργαζόμενος με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων. Ελπίζουμε ότι το ανωτέρω πόνημα θα φανεί χρήσιμο στους Έλληνες ΩΡΛ, Λογοθεραπευτές, Νευρολόγους, Ακτινολόγους, Γναθοχειρουργούς, Οδοντιάτρους και στο Νοσηλευτικό προσωπικό για μία σφαιρική πρόσβαση στην κλινική, διαγνωστική και θεραπευτική δυνατότητα των "Στοματοφαρυγγικών δυσφαγιών". [...] (από τον πρόλογο των μεταφραστών)
Subtitle: 
Αιτιολογία, κλινική εικόνα και θεραπεία διαταραχών κατάποσης
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-399-507-Χ
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Αιτιολογία, κλινική εικόνα και θεραπεία διαταραχών κατάποσης
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-399-507-Χ
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο