Product

Στους χτύπους του παλιού ρολογιού

Product

Στοχάζεται η λογοτεχνία;

Στους ώμους γιγάντων

Κωδικός:
107779
Manufacturer: 
Description: 

Μέσα από αυτή την πολύτιμη έκδοση, ο φυσικός-φαινόμενο Stephen Hawking καταφέρνει έναν μοναδικό συνδυασμό: υφαίνει περίτεχνα τον ιστορικό καμβά της επιστήμης και της εξελισσόμενης αντίληψής μας για το Σύμπαν, κοσμώντας τον με τα χειρόγραφα διαμάντια των επαναστατών της σκέψης.

32,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέσα από αυτή την πολύτιμη έκδοση, ο φυσικός-φαινόμενο Stephen Hawking καταφέρνει έναν μοναδικό συνδυασμό: υφαίνει περίτεχνα τον ιστορικό καμβά της επιστήμης και της εξελισσόμενης αντίληψής μας για το Σύμπαν, κοσμώντας τον με τα χειρόγραφα διαμάντια των επαναστατών της σκέψης. Ο καθηγητής Hawking ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο του Κοπέρνικου, του Γαλιλαίου, του Κέπλερ, του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν, μέσα από συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές που σημάδεψαν τη ζωή του καθενός αλλά και την ίδια την επιστήμη. Και σαν να μην φτάνει το κλίμα της εποχής του κάθε "γίγαντα" ξεχωριστά, ο διακεκριμένος φυσικός αυξάνει την ένταση και το μυστήριο παραθέτοντας τα αυθεντικά χειρόγραφά τους. Διαβάζοντας τα "Principia" του Νεύτωνα, τις "Αρμονίες του κόσμου" του Κέπλερ, την "Αρχή της σχετικότητας" του Αϊνστάιν, τους "Διαλόγους σχετικά με δύο νέες επιστήμες" του Γαλιλαίου, το "Περί των περιφορών των ουρανίων σφαιρών" του Κοπέρνικου, ο αναγνώστης εντυπωσιάζεται με τη σαφήνεια και την ευρυμάθεια των δημιουργών τους, ενώ παράλληλα -από τα συναρπαστικά βιογραφικά κείμενα- διαπιστώνει μέσα σε πόσο δύσκολες συνθήκες διατυπώθηκαν οι ιδέες τους. Διότι τι άλλο εκτός από συγκίνηση μπορεί κάποιος να νιώσει καθώς βλέπει τον Γαλιλαίο γονυπετή να απαγγέλει, με τρεμάμενα χείλη, τη χειρόγραφη αποκήρυξη των ιδεών του μπροστά στην Ιερά Εξέταση, λίγο πριν ψιθυρίσει "Και όμως κινείται"...
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6640-16-7
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
25χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

O Στίβεν Χόκινγκ (1942-2018) γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου 1942, 300 χρόνια μετά το θάνατο του Γαλιλαίου. Από το 1979 έως το 2009 κατείχε τη Λουκασιανή Έδρα Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (την οποία επίσης κατείχε ο σερ Ισαάκ Νεύτων). Χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους διαπρεπέστερους θεωρητικούς φυσικούς από την εποχή του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Το έργο του στη θεωρητική φυσική, σχετικά με την προέλευση και τη δομή του σύμπαντος, από τη Μεγάλη Έκρηξη έως τις Μαύρες Τρύπες, έφερε επανάσταση στην επιστημονική κοινότητα, ενώ τα ευπώλητα βιβλία του συνέβαλαν στην επιστημονική εκλαΐκευση, προσελκύοντας εκατομμύρια αναγνώστες. Για την επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητά του τιμήθηκε με πάρα πολλά βραβεία, επαίνους και διακρίσεις. Το 2009 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε στον Στίβεν Χόκινγκ το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το υψηλότερο τιμητικό βραβείο -σε καιρό ειρήνης- στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Χόκινγκ έπασχε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και η κατάσταση την υγείας του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια των ετών. Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. Παντρεύτηκε δύο φορές, με την Ελέιν Μέισον, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τη Λούσι, τον Ρόμπερτ και τον Τίμοθι, και με την Τζέιν Χόκινγκ. Το 2013 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του "Το χρονικό της ζωής μου". Έφυγε από τη ζωή στο Κέιμπριτζ στις 14 Μαρτίου 2018, από επιπλοκές της αμυοτροφικής σκλήρυνσης από την οποία έπασχε, σε ηλικία 76 ετών.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6640-16-7
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
25χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο