Product

Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου

Product

Στρατός και διπλωματία

Στράτος Διονυσίου

Κωδικός:
70038
Manufacturer: 
Description: 

Η αφήγηση της ζωής και του έργου του Στράτου Διονυσίου, μέσα από την αυθεντική μαρτυρία του ίδιου, εκτός από καταγραφή της προσωπικότητας του ανθρώπου και της προσφοράς του καλλιτέχνη, είναι μαζί και χρονικό μιας ολόκληρης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας.
Ένα φτωχόπαιδο από προσφυγική οικογένεια της Νιγρίτας, ορφανό από τα μικρά του χρόνια, αναγκασμένο να παλέψει σκληρά για την επιβίωση, κατακτά το όνειρό του και γίνεται ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου, ο καλλιτέχνης που αγαπήθηκε από τον ελληνικό λαό όσο λίγοι.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αφήγηση της ζωής και του έργου του Στράτου Διονυσίου, μέσα από την αυθεντική μαρτυρία του ίδιου, εκτός από καταγραφή της προσωπικότητας του ανθρώπου και της προσφοράς του καλλιτέχνη, είναι μαζί και χρονικό μιας ολόκληρης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας. Ένα φτωχόπαιδο από προσφυγική οικογένεια της Νιγρίτας, ορφανό από τα μικρά του χρόνια, αναγκασμένο να παλέψει σκληρά για την επιβίωση, κατακτά το όνειρό του και γίνεται ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου, ο καλλιτέχνης που αγαπήθηκε από τον ελληνικό λαό όσο λίγοι. Ήρωας μέσα στις «άγριες νύχτες» μιας ολόκληρης τριακονταετίας και μαζί συνεχιστής μιας μεγάλης λαϊκής παράδοσης, ο Στράτος Διονυσίου ήταν, πάνω από όλα, γνήσιος στη ζωή και στην τέχνη του. Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια μέχρι το μεσουράνημα, εικόνες και βιώματα μιας πολυτάραχης ζωής συνθέτουν ένα αληθινό σενάριο και μαζί ένα ιστορικό ντοκουμέντο, που σε καμιά στιγμή δεν προσποιείται ούτε προδίδει την αλήθεια, ακόμα κι όταν φτάνει στα πιο δύσκολα προσωπικά ζητήματα. Ένα βιβλίο γραμμένο με σεβασμό στη μνήμη του και στην κληρονομιά του, και μαζί άμεσο και αυθεντικό, με τα λόγια του απαράλλαχτα όπως βγήκαν από τα χείλη του: "Περιπέτεια, όλη η ζωή μου μια περιπέτεια..."
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-382-459-3
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βίκυ Μιχαλονάκου γεννήθηκε στον Πειραιά. Απόφοιτος της Ραλλείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία της Τέχνης, Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία, Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία και Μάρκετιγκ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημοσιολογία, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Από το 1977 εργάζεται ως δημοσιογράφος στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο. Στις εφημερίδες Αθηναϊκή, Τα Νέα, Νέα του Λονδίνου (ανταποκρίτρια), Αυριανή, Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Απογευματινή· στα περιοδικά Γράμματα και Τέχνες, Θησαυρός, Διπλωματική και Πολιτική Επιθεώρηση, Αθηνόραμα, Μικρή Οθόνη, Εικόνες, ΑΛΑΡΜ· στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ 2, του ΑΝΤΕΝΝΑ και στη Ραδιοφωνική Υπηρεσία Κυπρίων Αγγλίας (ανταποκρίτρια)· στην τηλεόραση της ΕΤ 1, του New Channel και του Extra. Διετέλεσε διευθύντρια Γραφείου Τύπου του Εθνικού Οργανισμού Προνοίας (1981-1990). Για το δημοσιογραφικό της έργο, όπως και για το λογοτεχνικό, το οποίο ανέπτυξε παράλληλα, έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-382-459-3
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο