Product

Στρατηγική διοίκηση των επιχειρήσεων

Product

Στρατηγική ηλεκτρονικού επιχειρείν χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Στρατηγική εθνικής ασφάλειας

Κωδικός:
90966
Description: 

Η Ελλάδα γεωγραφικά τοποθετημένη στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου καλείται να διαχειριστεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό συνδυασμό παραδοσιακών και "σύγχρονων" απειλών και κινδύνων στα σύνορά της. Στην κατεύθυνση ανάπτυξης στρατηγικής εθνικής ασφάλειας από ένα κράτος είναι αυτονόητη η ανάγκη θεσμικής του προετοιμασίας, όπου το στοιχείο-κλειδί είναι αναμφίβολα ο σχεδιασμός.

29,24 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Ελλάδα γεωγραφικά τοποθετημένη στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου καλείται να διαχειριστεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό συνδυασμό παραδοσιακών και "σύγχρονων" απειλών και κινδύνων στα σύνορά της. Στην κατεύθυνση ανάπτυξης στρατηγικής εθνικής ασφάλειας από ένα κράτος είναι αυτονόητη η ανάγκη θεσμικής του προετοιμασίας, όπου το στοιχείο-κλειδί είναι αναμφίβολα ο σχεδιασμός. Στον τομέα αυτό η Ελλάδα δεν έχει, δυστυχώς, να επιδείξει ιδιαίτερες επιδόσεις καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη μακριά από την -έστω και κατά το ελάχιστο- ανάπτυξη ενός συγκροτημένου και λειτουργικού θεσμικού συστήματος παραγωγής στρατηγικού σχεδιασμού και διαχείρισης κρίσεων. Περιγράφοντας, με όσο το δυνατόν ακριβέστερο τρόπο, τις αλλαγές στο παγκόσμιο και περιφερειακό περιβάλλον ασφαλείας το βιβλίο αυτό επιδιώκει να αποτελέσει μια θεωρητικά συγκροτημένη, μεθοδολογικά συνεπή και "πολιτικά χρήσιμη" συνεισφορά στους διαμορφωτές αποφάσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και -ευρύτερα- της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή αναδεικνύονται οι αδυναμίες και ελλείψεις του υπάρχοντος θεσμικού συστήματος παραγωγής στρατηγικού σχεδιασμού και χειρισμού κρίσεων και κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών και αδυναμιών με όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένο και αποτελεσματικό τρόπο.
Subtitle: 
Οικοδομώντας το ελληνικό μοντέλο στον εικοστό πρώτο αιώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1826-9
Book pages: 
544
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θάνος Ντόκος είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Φρανκφούρτης και το Κέντρο για την Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Από τον Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998 εργάστηκε ως Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο διάστημα 1998-99 ως Σύμβουλος σε θέματα ΝΑΤΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Διπλωματική Ακαδημία. Σήμερα διδάσκει το μάθημα "Contemporary Turkey" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Παν/μίου Αθηνών.

Subtitle: 
Οικοδομώντας το ελληνικό μοντέλο στον εικοστό πρώτο αιώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1826-9
Book pages: 
544
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο