Product

Συγκριτική ιστορία Ελλάδος και Τουρκίας στον 20ό αιώνα

Product

Συγκριτική ιστορία της εκπαίδευσης της Κύπρου

Συγκριτική ιστορία Ελλάδος Κίνας

Κωδικός:
134995
Manufacturer: 
Description: 

Από τους ελαχίστους ίσως, αν όχι ο μοναδικός στον κόσμο, πανεπιστημιακός δάσκαλος, ειδικευμένος συνάμα στην ελληνοτουρκική και στην κινεζική ιστορία, ο Δημήτρης Κιτσίκης σε τούτο το βιβλίο επικεντρώνει την προσοχή του σε δύο και μόνον έννοιες: στον πλανητικό ελληνοκινεζικό πολιτισμό και στην πολιτική του έκφραση, επί δυόμισι χιλιετίες, την αυτοκρατορία, ως ιδανικό οργανωτικό πρότυπο, το οποίο είχε ήδη εξάρει σε προηγούμενο βιβλίο του που φέρει τον τίτλο "Το βυζαντινό πρότυπο διακυβερνήσεως και το τέλος του κοινοβουλευτισμού" (2001).

25,56 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από τους ελαχίστους ίσως, αν όχι ο μοναδικός στον κόσμο, πανεπιστημιακός δάσκαλος, ειδικευμένος συνάμα στην ελληνοτουρκική και στην κινεζική ιστορία, ο Δημήτρης Κιτσίκης σε τούτο το βιβλίο επικεντρώνει την προσοχή του σε δύο και μόνον έννοιες: στον πλανητικό ελληνοκινεζικό πολιτισμό και στην πολιτική του έκφραση, επί δυόμισι χιλιετίες, την αυτοκρατορία, ως ιδανικό οργανωτικό πρότυπο, το οποίο είχε ήδη εξάρει σε προηγούμενο βιβλίο του που φέρει τον τίτλο "Το βυζαντινό πρότυπο διακυβερνήσεως και το τέλος του κοινοβουλευτισμού" (2001). Το συμπέρασμα του παρόντος έργου είναι ότι οι πολιτισμικές έννοιες "Ελλάς" και "Κίνα" επιβιώνουν μόνον στο πλαίσιο οικουμενικής αυτοκρατορίας, ως υπέρβαση της σημερινής ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποιήσεως.
Subtitle: 
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8256-65-8
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Ν. Κιτσίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935, γιος του πρύτανη του Πολυτεχνείου και πολιτικού της αριστεράς, Νίκου Κιτσίκη (1887-1978) και της ελασίτισας και ελληνίδας φεμινίστριας Μπεάτας Κιτσίκη, το γένος Πετυχάκη. Εγκατέλειψε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, το 1947, καταφεύγοντας στη Γαλλία, όπου σπούδασε σε γαλλικό γυμνάσιο, λύκειο και στη Σορβόννη. Εκεί υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή, το 1962, με τίτλο "Προπαγάνδα και πιέσεις στη διεθνή πολιτική" (στα γαλλικά, εκδόσεις PUF). Από το 1960 έως το 1970 εργάστηκε ως εντεταλμένος ερευνών σε ανώτατα επιστημονικά κέντρα (Institut des Hautes Etudes Internationales, Γενεύη, CERI/FNSP και CNRS, Παρίσι), και αναδείχθηκε από τους γνωστότερους τουρκολόγους. Ασπαζόμενος τον μαοϊσμό, μετά από επανειλημμένα ταξίδια στη Λαϊκή Δημοκρατία τςη Κίνας, ήδη από το 1958, έλαβε ενεργό μέρος στην εξέγερση του Μάη του 1968 στη Γαλλία και, εξαιτίας της, εξεδιώχθη από το γαλλικό πανεπιστήμιο. Κατέφυγε στον Καναδά, όπου το 1970 εξελέγη τακτικός καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα και το 1974 εισήγαγε τις κινεζικές σπουδές. Το 1999 εξελέγη τακτικό μέλος της Καναδικής Ακαδημίας. Στην Ελλάδα υπήρξε εντεταλμένος ερευνών στο ΕΚΚΕ. Στην Τουρκία υπήρξε εντεταλμένος καθηγητής στα πανεπιστήμια Μπογάζιτσι (Κωνσταντινούπολη) και Μπιλκέντ (Άγκυρα). Διετέλεσε σύμβουλος του προέδρου Τουργκούτ Οζάλ και υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου, κατά τη διάρκεια της αυτοεξορίας του στο Παρίσι. Είναι κάτοχος τριών υπηκοοτήτων (ελληνικής, γαλλικής, καναδικής), κάτι που ικανοποιεί τον πανελληνισμό του: θεωρεί ότι ο Έλληνας είναι και πρέπει να είναι πλανητικός. Εκτός από τα βιβλία, διαδίδει τις ιδέες του και μέσω του περιοδικού γεωπολιτικής "Ενιάμεση Περιοχή" (1996- ).

Subtitle: 
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8256-65-8
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο