Product

Συμπληρώματα διατροφής και αθλητική απόδοση

Product

Συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική

Συμπληρωματική ιατρική

Κωδικός:
83128
Description: 

"Συμπληρωματική ιατρική" (Complementary Medicine) είναι, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η θεραπευτική που μπορεί να συμπληρώσει τη Συμβατική Ιατρική (Conventional Medicine), ενώ Εναλλακτική (Alternative Medicine) αυτή που μπορεί να την αντικαταστήσει σε κάποια πεδία.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Συμπληρωματική ιατρική" (Complementary Medicine) είναι, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η θεραπευτική που μπορεί να συμπληρώσει τη Συμβατική Ιατρική (Conventional Medicine), ενώ Εναλλακτική (Alternative Medicine) αυτή που μπορεί να την αντικαταστήσει σε κάποια πεδία. Παρόλο που η ίδια θεραπευτική μπορεί να είναι Συμπληρωματική ή Εναλλακτική ανάλογα με το πλαίσιο Υγείας στο οποίο εφαρμόζεται, εντούτοις για τον χώρο της μη Συμβατικής Ιατρικής (non Conventional Medicine) έχει καθιερωθεί περισσότερο ο όρος "Συμπληρωματική Ιατρική", ιδιαίτερα σε σχέση με τον Δημόσιο Τομέα Υγείας και μάλιστα τα ΕΣΥ, τους ακαδημαϊκούς χώρους και τους ασφαλιστικούς φορείς. Ορισμένοι τομείς της Συμπληρωματικής Ιατρικής, όπως η Ομοιοπαθητική και η Φυτοθεραπεία, υιοθετούν το περιεχόμενο και τις αρχές του Δυτικού Βιοϊατρικού Μοντέλου, έχουν ήδη ρόλο αποδεκτό και υποστηριζόμενο θεσμικά στον δημόσιο τομέα εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρησιμοποιούνται αρμονικά, συμπληρωματικά και παράλληλα με τη Συμβατική Ιατρική. Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται η Ομοιοπαθητική, η Φυτοθεραπεία, η Ομοτοξικολογία και η Διατροφική Θεραπευτική, σε επίπεδο θεωρητικό και εφαρμογών, ώστε να προσφέρεται μια εμπεριστατωμένη βασική υποδομή που να επιτρέπει εξοικείωση με τα πεδία αυτά, με τη συνάφειά τους με τη Συμβατική Ιατρική και τις δυνατότητες που διανοίγονται για καθημερινή κλινική πράξη, για έρευνα και για μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή. Το βιβλίο είναι χρήσιμο σε όλους τους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, στην εκπαίδευση και την άσκηση του γνωστικού και επαγγελματικού τους αντικειμένου, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την υγεία και τη γνώση μέσα σε ένα γνήσιο ιπποκρατικό πλαίσιο.
Subtitle: 
Θεωρία και κλινική πρακτική
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-12-1240-Χ
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάσος Βαρθολομαίος είναι διδάκτωρ ιατρικής, ειδικευμένος στη Γεν. Παθολογία και Παθ. Ανατομική και μετεκπαιδευμένος στην Ιατρική Φυσιολογία, την Ιατρική Ομοιοπαθητική, τη Φυτοθεραπεία και την Ομοτοξικολογία. Διετέλεσε πολλά χρόνια Δ/ντής ή Αν. Δ/ντής Τμημάτων Γεν. Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής Νοσοκομείων του ΙΚΑ και του ΕΣΥ και Ερευνητής στην Πειραματική Φυσιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει άνω των 20 ετών διδακτική δραστηριότητα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με βαθμίδα μέχρι και του Καθηγητού, στα πεδία της Ιστολογίας - Εμβρυολογίας, Φυσιολογίας, Παθολογικής Ανατομικής και Ιστορίας της Ιατρικής. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Ομοιοπαθητική στη Μ. Βρετανία (δίπλωμα και μεταπτυχιακό) και είναι τακτικό μέλος της Homeopathic Medical Association και του Faculty of Homeopathy Μ. Βρετανίας, με τον επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος ανώτατο τίτλο ειδίκευσης MFHom στην Ιατρική Ομοιοπαθητική. Έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο Ειρήνης Μπαχά από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και είναι τακτικό μέλος της Μακεδονικής Εταιρείας Ομοιοθεραπευτικής. Στον χώρο της Ομοιοπαθητικής ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα στην κλινική Ομοιοπαθητική και την Ομοτοξικολογία, με προσανατολισμό στον συνδυασμό της Ομοιοπαθητικής με την Κλασική Γενική και Ειδική Παθολογία και την Κλασική Φαρμακολογία. Έχει πλούσιο διδακτικό έργο στην Ομοιοπαθητική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Subtitle: 
Θεωρία και κλινική πρακτική
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-12-1240-Χ
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο