Product

Συμφωνία

Product

Συμφωνία αρ. 1

Συμφωνία Schengen

Κωδικός:
145980
Manufacturer: 
Description: 

Η έλλειψη στα ελληνικά αστυνομικά πράγματα βιβλιογραφίας σχετικά με οτιδήποτε αφορά τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και η ανάγκη που επιτακτικά προβάλλει για πληρέστερη και σε βάθος γνώση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό χώρο στον τομέα της ασφάλειας, μας οδήγησαν να ασχοληθούμε με την περίφημη συμφωνία Schengen, η οποία εκτός από αστυνομικό ενδιαφέρον έχει και ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό περιεχόμενο πολλές φορές αμφιλεγόμενο, αλλά οπωσδήποτε υπαρκτό.

0,00 €

Availability: 
Out of stock

Η έλλειψη στα ελληνικά αστυνομικά πράγματα βιβλιογραφίας σχετικά με οτιδήποτε αφορά τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και η ανάγκη που επιτακτικά προβάλλει για πληρέστερη και σε βάθος γνώση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό χώρο στον τομέα της ασφάλειας, μας οδήγησαν να ασχοληθούμε με την περίφημη συμφωνία Schengen, η οποία εκτός από αστυνομικό ενδιαφέρον έχει και ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό περιεχόμενο πολλές φορές αμφιλεγόμενο, αλλά οπωσδήποτε υπαρκτό. Η παρούσα προσπάθεια δε φιλοδοξεί να αποτελέσει ειδικό επιστημονικό εγχειρίδιο, ούτε πρότυπη εργασία. Φιλοδοξεί όμως να ανοίξει ένα κεφάλαιο κλειστό μέχρι στιγμής στον πολύ κόσμο. Θα προσπαθήσει να δείξει στο μέσο αναγνώστη ένα μέρος της διεθνούς συνεργασίας, τον τρόπο που αυτή λειτουργεί, ης σκοπιμότητές της, την εξέλιξη και την προοπτική της. Φιλοδοξεί επίσης να είναι απαλλαγμένη από κάθε μορφή μονομέρειας, πράγμα που είναι ίσως και το πιο δύσκολο, χωρίς όμως να στερείται και άποψης. Η δουλειά αυτή θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να έρθει σε πέρας χωρίς τη βοήθεια φίλων και συναδέλφων που μέσα ίσως από διαφορετικές απόψεις ανακάλυψαν πολλά κοινά σημεία, κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες. Η συμφωνία Schengen είναι μια συμφωνία την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα. Για την εφαρμογή της από τη χώρα μας βασικό ρόλο έχουν τα υπουργεία Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομικών και Μεταφορών- Επικοινωνιών. Για την ομαλή διαδικασία ένταξης της χώρας μας έχουν δουλέψει αρκετοί υπάλληλοι των υπουργείων αυτών πολλές φορές ξεπερνώντας τους ίδιους τους εαυτούς τους. Έστω και αν υπήρξαν ορισμένες απόψεις εναντίον της ένταξης της χώρας μας στη συμφωνία, αυτό δε μειώνει την αξία της δουλειάς τους. Στους πρωτοπόρους αυτούς είναι αφιερωμένο το βιβλίο. Φιλοδοξία του είναι να αποτελέσει αφορμή περαιτέρω μελέτης και έρευνας για την πληρέστερη γνώση των συμφωνιών Schengen, τη σχέση τους με τα ελληνικά δεδομένα, τη λειτουργία τους την προστιθέμενη αξία που προσδίδουν στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ή την ενδεχόμενη απαξία. Στο παράρτημα του βιβλίου υπάρχουν τα σημαντικότερα κείμενα που αφορούν τη συμφωνία Schengen, και δεν έχουν χαρακτηρισθεί εμπιστευτικά, ενώ επιχειρείται πρακτική και θεωρητική προσέγγιση του συνόλου των κειμένων της συμφωνίας.
Subtitle: 
Γενική επισκόπιση, βασικά κείμενα
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-86154-0-2
Book pages: 
293
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και κατάγεται από το Μελιδόνι. Στην ηλικία των 10 χρονών μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αθήνα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου πήρε το διδακτορικό του σε θέματα οργάνωσης πολιτικών ασφάλειας. Παράλληλα εντάχθηκε στην Αστυνομία το 1978 και εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας το 1982. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες καθώς κι ως σύμβουλος-εμπειρογνώμονας για θέματα ασφάλειας και εφαρμογής συμφωνιών Schengen, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες όπου εκτός των άλλων, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές συνόδους και ομάδες εργασίας. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και ημερίδες.
Από το 1998 διδάσκει εγκληματολογία και Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, στη Σχολή Αστυνομίας Ρεθύμνου στην οποία υπήρξε διοικητής από το 2001 μέχρι το 2004. Από το 2003 διδάσκει εγκληματολογία στο ΑΤΕΙ Κρήτης, ενώ έχει διδάξει ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών μελετών του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης. Από το 2004 ήταν υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, μέχρι τον Απρίλιο του 2008 οπότε και παραιτήθηκε μετά από συνεχόμενες μεταθέσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε προϊστάμενος του γραφείου του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών ενώ του έχουν απονεμηθεί διάφορα παράσημα και τιμητικές διακρίσεις. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του αστυνομικού συνδικαλισμού και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ρεθύμνου καθώς και αντιπρόσωπος των αξιωματικών Κρήτης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Subtitle: 
Γενική επισκόπιση, βασικά κείμενα
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-86154-0-2
Book pages: 
293
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο