Product

Συναρπαγή

Product

Συναρπαστικές διακοπές από τη ΣΤ΄ δημοτικού στην Α΄ γυμνασίου

Συναρπαστικά χρόνια

Κωδικός:
81826
Manufacturer: 
Description: 

Ο Eric Hobsbawm γεννήθηκε τη χρονιά της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ήταν 15 χρονών, όταν επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο του στο Βερολίνο, είδε κάπου στο δρόμο, στους τίτλους των εφημερίδων να αναγράφεται ότι ο Χίτλερ έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας. Και ήταν στη Νέα Υόρκη με τους φοιτητές του, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Μετέφρασε για τον Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, γευμάτισε με έναν σοβιετικό αρχικατάσκοπο κάποια Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη, και κάποιο απόγευμα το πέρασε στο Σικάγο στο σπίτι της Mahalia Jackson.

26,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Eric Hobsbawm γεννήθηκε τη χρονιά της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ήταν 15 χρονών, όταν επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο του στο Βερολίνο, είδε κάπου στο δρόμο, στους τίτλους των εφημερίδων να αναγράφεται ότι ο Χίτλερ έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας. Και ήταν στη Νέα Υόρκη με τους φοιτητές του, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Μετέφρασε για τον Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, γευμάτισε με έναν σοβιετικό αρχικατάσκοπο κάποια Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη, και κάποιο απόγευμα το πέρασε στο Σικάγο στο σπίτι της Mahalia Jackson. Είδε τη σορό του Στάλιν, και ενώ κάποιοι άλλοι θυμούνται που βρίσκονταν όταν πέθανε ο Πρόεδρος Κένεντυ, εκείνος θυμάται που βρισκόταν όταν δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος Αλιέντε. Πέντε χρόνια αργότερα, μαζί με την Τέντσα Αλλιέντε και με άλλους συντρόφους και φίλους, παρακολούθησε από την τηλεόραση του Σαντιάγκο τη θαυμάσια στιγμή που το νομικό τμήμα της βουλής των Λόρδων ανακοινώνει την ιστορική ετυμηγορία του κατά του πρώην χιλιανού δικτάτορα Στρατηγού Πινοσέτ. Πολύγλωσσος, περιπατητής, πάντοτε περίεργος, και σχεδόν σύγχρονος με τον πιο συγκλονιστικό αιώνα της ανθρώπινης ιστορίας, που είναι το θέμα του πιο πολυδιαβασμένου του βιβλίου, της "Εποχής των άκρων, 1914-1991", με ανοιχτά τα μάτια και τ' αυτιά του , αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο να κατανοήσει τα συναρπαστικά χρόνια στα οποία έζησε. Η αυτοβιογραφία του είναι ο απολογισμός ενός παθιασμένα κοσμοπολίτη Εβραίου από τα ταξίδια που έκανε στο παρελθόν, που είναι σαν μια άλλη χώρα απ' αυτήν που έγινε ο κόσμος του 2002. Ο Hobsbawm μας πηγαίνει από την Αγγλία στις χώρες και στις κουλτούρες της Ευρώπης, στην Αμερική (την οποία πρωτοεκτίμησε μέσω της τζαζ), στη Λατινική Αμερική, τη Χιλή, την Ινδία και την Άπω Ανατολή, αλλά και στις χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" πριν και μετά την κατάρρευσή τους. Μας ξεναγεί στις ταραγμένες θάλασσες του 20ού αιώνα και στις ιδεολογικές αλλά και στις στρατιωτικές μάχες που δόθηκαν κατά τη διάρκειά του, μέσα από το άγρυπνο ματι ενός παρατηρητή που συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα της εποχής του.
Subtitle: 
Μια ζωή στον 20ο αιώνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-310-301-2
Book pages: 
493
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο E. J. Hobsbawm γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1917, από πατέρα βρετανό πολωνικής καταγωγής και μητέρα αυστριακή εβραϊκής καταγωγής, και σπούδασε στη Βιέννη, το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Καίμπριτζ. Ήταν μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, επίτιμο μέλος του King's College στο Καίμπριτζ και επίτιμος διδάκτωρ πολλών πανεπιστημίων σε αρκετές χώρες. Δίδαξε ως τη συνταξιοδότησή του στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου -ένα περιβάλλον/έμπνευση και κίνητρο για το ιστορικό του έργο, όπως ομολόγησε ο ίδιος- και κατόπιν στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Εκτός από τα διάσημα βιβλία του "The Age of Revolution, 1789-1848" ("Η εποχή των επαναστάσεων, 1789-1848", μτφρ. Μαριέτα Οικονομοπούλου, εκδ. Μ.Ι.Ε.Τ.), "The Age of Capital, 1848-1875" ("Η εποχή του κεφαλαίου, 1848-1875", μτφρ. Δημοσθένης Κούρτοβικ, εκδ. Μ.Ι.Ε.Τ.), "The Age of Empire, 1875-1914" ("Η εποχή των αυτοκρατοριών, 1875-1914", μτφρ. Κωστούλα Σκλαβενίτη, εκδ. Μ.Ι.Ε.Τ.) και "Age of Extremes: The Short Twentieth Century 1914-1991" ("Η εποχή των άκρων: ο σύντομος 20ος αιώνας 1914-1991", μτφρ. Βασίλης Καπετανγιάννης, εκδ. Θεμέλιο), έχει συγγράψει και τα βιβλία: "Primitive Rebels", "Labouring Man and Worlds of Labour", "Industry and Empire", "Nations and Nationalism Since 1780", "The Invention of Tradition" ("Η επινόηση της παράδοσης", μτφρ. Θανάσης Αθανασίου, εκδ. Θεμέλιο), "The Jazz Scene" ("Η σκηνή της τζαζ", μτφρ. Τάκης Τσήρος, εκδ. Εξάντας), "Uncommon People" ("Ξεχωριστοί άνθρωποι", μτφρ. Παρασκευάς Ματάλας, εκδ. Θεμέλιο), "Bandits" ("Ληστές") και "Globalisation, Democracy and Terrorism" ("Παγκοσμιοποίηση, δημοκρατία και τρομοκρατία", μτφρ. Νίκος Κούρκουλος, εκδ. Θεμέλιο), τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, καθώς και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία του "Interesting Times: A Twentieth-century Life" ("Συναρπαστικά χρόνια: μια ζωή στον 20ο αιώνα", μτφρ. Σταματίνα Μανδηλαρά, εκδ. Θεμέλιο). Έφυγε από τη ζωή "πλήρης ημερών", την 1η Οκτωβρίου 2012, στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, σε ηλικία 95 ετών.

Subtitle: 
Μια ζωή στον 20ο αιώνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-310-301-2
Book pages: 
493
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο