Product

Σφακιανά

Product

Σφακιανή λαογραφία

Σφακιανές δεσιές

Κωδικός:
105139
Description: 

[...] Μελετώντας τις "δεσιές" η κ. Ζωή Μητσοτάκη, σε μια καλαίσθητη έκδοση που έχουμε στα χέρια μας, με ωραία και εύγλωττη εικονογράφηση, διατυπώνει ένα πλήθος υπαινιγμάτων για το αντικείμενό της, όπως η πολύ αξιόλογη ευαισθησία της, της επιτρέπει να κάνει για το θέμα αυτό.
Οι παρατηρήσεις της, συγχρονικές αλλά και με ιστορικό και αρχαιολογικό βάθος, ανοίγουν διάπλατα το πεδίο έρευνας, ανθρωπολογικής και κοινωνιολογικής. Αλλά και τεχνολογικής.
Ένα κεφάλαιο με τίτλο "Ιερός κόμβος - Δεσμοί - Δοξασίες" είναι ιδιαίτερα εύγλωττο από αυτή την πλευρά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Μελετώντας τις "δεσιές" η κ. Ζωή Μητσοτάκη, σε μια καλαίσθητη έκδοση που έχουμε στα χέρια μας, με ωραία και εύγλωττη εικονογράφηση, διατυπώνει ένα πλήθος υπαινιγμάτων για το αντικείμενό της, όπως η πολύ αξιόλογη ευαισθησία της, της επιτρέπει να κάνει για το θέμα αυτό. Οι παρατηρήσεις της, συγχρονικές αλλά και με ιστορικό και αρχαιολογικό βάθος, ανοίγουν διάπλατα το πεδίο έρευνας, ανθρωπολογικής και κοινωνιολογικής. Αλλά και τεχνολογικής. Ένα κεφάλαιο με τίτλο "Ιερός κόμβος - Δεσμοί - Δοξασίες" είναι ιδιαίτερα εύγλωττο από αυτή την πλευρά. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Δεσμοί και σύμβολα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88931-0-0
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
22χ23
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ζωή Μητσοτάκη ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της παράδοσης και της ιστορίας της Κρήτης και ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο. Ήταν, επί σειρά ετών, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".

Subtitle: 
Δεσμοί και σύμβολα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88931-0-0
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
22χ23
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο