Product

Σχεδιάζοντας σενάρια διδασκαλίας για την πρακτική άσκηση των φοιτητών

Product

Σχεδιάζουμε τα σπιτομαστορέματα

Σχεδιάζοντας το σχολικό μάθημα μουσικής

Κωδικός:
133767
Manufacturer: 
Description: 

Νέα Αναλυτικά Προγράμματα για τη Mουσική Αγωγή, νέα διδακτικά πακέτα, καινούργιος τρόπος σκέψης για τη διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής στο σχολείο:

- Πώς θα οργανώσω τη διδασκαλία μου;
- Πώς το μάθημα της Μουσικής θα μετατραπεί σε δημιουργία και έκφραση συναισθημάτων, ακόμα και στο Γυμνάσιο;
- Με ποιο τρόπο θα μπορέσω να συνδέσω τη μουσική με θεματικές ενότητες άλλων επιστημονικών πεδίων;
- Πώς θα γίνει το μάθημα της Μουσικής ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές μου;
- Πώς θα οργανώσω ένα σχέδιο εργασίας;

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Νέα Αναλυτικά Προγράμματα για τη Mουσική Αγωγή, νέα διδακτικά πακέτα, καινούργιος τρόπος σκέψης για τη διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής στο σχολείο: - Πώς θα οργανώσω τη διδασκαλία μου; - Πώς το μάθημα της Μουσικής θα μετατραπεί σε δημιουργία και έκφραση συναισθημάτων, ακόμα και στο Γυμνάσιο; - Με ποιο τρόπο θα μπορέσω να συνδέσω τη μουσική με θεματικές ενότητες άλλων επιστημονικών πεδίων; - Πώς θα γίνει το μάθημα της Μουσικής ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές μου; - Πώς θα οργανώσω ένα σχέδιο εργασίας; Τα ερωτήματα αυτά είναι μερικά από όσα επιχειρεί να απαντήσει το παρόν εγχειρίδιο, μέσα από τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος και την πρακτική εφαρμογή του προτείνοντας ενδεικτικά 22 σχέδια μαθημάτων και 3 σχέδια εργασίας. Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό του μαθήματος της Μουσικής στο σχολικό χώρο και πιστεύουν ότι η διδασκαλία του μπορεί να δώσει ένα διαφορετικό [ηχο]χρωμα στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη.
Subtitle: 
Βοήθημα για τους υποψήφιους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και για την καθημερινή διδακτική πράξη
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6685-13-6
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελισσάβετ Περακάκη είναι διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας (2009) στο τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και απόφοιτος του ίδιου τμήματος (1997). Διδάσκει Μουσική στη δημόσια εκπαίδευση από το 1998. Είναι πτυχιούχος κιθάρας από το Εθνικό Ωδείο και έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά.
Το διάστημα 1998-2003 συνεργάστηκε με Ωδεία και Μουσικές Σχολές στη διδασκαλία κιθάρας και θεωρητικών μαθημάτων. Στο ίδιο διάστημα συνεργάστηκε με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη στην συγγραφή παρουσιάσεων αγγλικών και γερμανικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και εργαστήρια σε πολλά σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικού περιεχομένου.
Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η ένταξη δεξιοτήτων σκέψης στις δραστηριότητες του σχολικού μαθήματος Μουσικής και η εύρεση ελκυστικών τρόπων προσέγγισης των μαθητών κατά τη διδασκαλία του μαθήματος μέσω της ενεργητικής μουσικής ακρόασης, της μουσικής εκτέλεσης και της σύνθεσης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Σχεδιάζοντας το σχολικό μάθημα Μουσικής" και "Παίζοντας μουσική με τα Boomwhackers" (Αθήνα: Fagotto, 2008,2009).
Διατηρεί το ιστολόγιο: perakaki.wordpress.com.

Subtitle: 
Βοήθημα για τους υποψήφιους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και για την καθημερινή διδακτική πράξη
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6685-13-6
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο