Product

Σχεδιασμός επίπλου

Product

Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Σχεδιασμός επίπλου

Κωδικός:
87114
Manufacturer: 
Description: 

Ο σχεδιασμός των επίπλων και οι επιμέρους διαμορφωτικές διεργασίες που περιέχει, προσδίδουν την τελική μορφή στο πολύπλευρα σημαίνον για τον άνθρωπο αντικείμενο. Οι διαδικασίες αυτές είναι έμφυτες ως προς την ύπαρξή τους, είναι εξελίξιμες και χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο.
[...] Η ιστορία του επίπλου, σε μια άλλη κατεύθυνση χαραγμένη, αναπτύσσεται καθυστερημένα αλλά με ταχύτερους, εξαιτίας ιστορικών συγκυριών, ρυθμούς.

8,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο σχεδιασμός των επίπλων και οι επιμέρους διαμορφωτικές διεργασίες που περιέχει, προσδίδουν την τελική μορφή στο πολύπλευρα σημαίνον για τον άνθρωπο αντικείμενο. Οι διαδικασίες αυτές είναι έμφυτες ως προς την ύπαρξή τους, είναι εξελίξιμες και χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο. [...] Η ιστορία του επίπλου, σε μια άλλη κατεύθυνση χαραγμένη, αναπτύσσεται καθυστερημένα αλλά με ταχύτερους, εξαιτίας ιστορικών συγκυριών, ρυθμούς. Πιστή στο παρελθόν της αρχιτεκτονικής ιστορίας της μεγάλης κλίμακας αποσπάσθηκε και οδεύει τους δικούς τους προσωπικούς δρόμους. Όχι σαν ίχνος ταυτόσημο με τις μορφές της καθαρής τέχνης αλλά σαν παρουσία αυτόνομη και ανεξάρτητη στο χώρο. Μια άλλη γλυπτική στο χώρο ή έφτασε η ώρα ο κύκλος από τη χρήση στην τέχνη και πάλι στη χρήση να κλείσει; Σ' αυτό το βιβλίο γίνονται προσπάθειες προς αυτές τις κατευθύνσεις. Προσπάθειες ανίχνευσης των στοιχείων που χαρακτηρίζουν αυτό τον άλλο δρόμο προς την τέχνη. [...]
Subtitle: 
Ένας άλλος δρόμος για την τέχνη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-286-844-9
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα όπου τελείωσε το γυμνάσιο. Σπούδασε εσωτερική αρχιτεκτονική και design επίπλου στην Staatliche Academie Der Bildenden Kunste της Στουτγάρδης (Γερμανία). Στη συνέχεια πήρε το δίπλωμα του αρχιτέκτονα στο Technishe Universtat της ίδιας πόλης.
Εργάστηκε στη Γερμανία και στην Αθήνα σε αρχιτεκτονικά γραφεία και σαν ελεύθερος επαγγελματίας (αρχιτεκτονική, διακόσμηση, έπιπλο)
Από το 1976 διδάσκει στα ΤΕΙ της Αθήνα στο τμήμα της Διακοσμητικής (ομάδα Design).
Από το 1989 παίρνει τον τίτλο του Διδάκτορα αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ (τίτλος διατριβής: "Ο ρόλος της μορφής στο σχεδιασμό συνδέσεων").
Ανά καιρούς εκθέτει έργα ζωγραφικής και από το 1978 εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία, ποίηση)
Κείμενα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά.

Subtitle: 
Ένας άλλος δρόμος για την τέχνη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-286-844-9
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο