Product

Σχολείο των ντελικάτων εραστών

Product

Σχολείο, τάξη και πάλη των τάξεων

Σχολείο, τάξη και ιδεολογία: Τα παραμύθια της σχολικής μας ζωής

Κωδικός:
5555
Description: 

Τα "Παραμύθια της σχολικής μας ζωής" αποτελούν μια συμβολή στην προσπάθεια "αποφυσικοποίησης" ή απομυθοποίησης κατεστημένων, επιβεβλημένων ή προβεβλημένων απόψεων και αναπαραστάσεων, αφού τέτοιες προσπάθειες συντελούν στο να αναδεικνύουν αυτή την, πολλές φορές "κρυμμένη", διασύνδεση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις αναπαραστάσεις της, βοηθώντας έτσι μέσα από την αλλαγή των αναπαραστάσεων στην με καλύτερους όρους αλλαγή της ίδιας της πραγματικότητας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "Παραμύθια της σχολικής μας ζωής" αποτελούν μια συμβολή στην προσπάθεια "αποφυσικοποίησης" ή απομυθοποίησης κατεστημένων, επιβεβλημένων ή προβεβλημένων απόψεων και αναπαραστάσεων, αφού τέτοιες προσπάθειες συντελούν στο να αναδεικνύουν αυτή την, πολλές φορές "κρυμμένη", διασύνδεση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις αναπαραστάσεις της, βοηθώντας έτσι μέσα από την αλλαγή των αναπαραστάσεων στην με καλύτερους όρους αλλαγή της ίδιας της πραγματικότητας. Ο συγγραφέας, με τη λεπτομερή και τεκμηριωμένη παράθεση στοιχείων και το ευσύνοπτο και το ευπρόσληπτο της δομής και διατύπωσής του, αποξέοντας τις επιβεβλημένες εγγραφές των κυρίαρχων ιδεολογημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, επιχειρεί την αποκρυπτογράφηση και απομυθοποίηση μιας σειράς εκδοχών της κυρίαρχης εκπαιδευτικής ιδεολογίας για το σχολείο, τον εκπαιδευτικό και το μαθητή. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαφωτίζει κρυμμένες πλευρές της εκπαιδευτικής διαδικασίας και που χωρίς να επαναλαμβάνει τα τόσο συνήθη, σε πολλές παιδαγωγικές προσεγγίσεις "ανθρωπιστικίζοντα" ευχολόγια, βοηθάει με έναν ουσιαστικό τρόπο τόσο στο διάλογο για την παιδεία όσο και σε μια παιδεία του διαλόγου. Από αυτήν την άποψη είναι ένα χρησιμότατο βοήθημα για όλους αυτούς που χρειάζονται και υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία, και γενικότερα τη μόρφωση, ως κοινόχρηστο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.
Subtitle: 
Πέρα από τις εκδοχές της κυρίαρχης εκπαιδευτικής ιδεολογίας
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-344-655-6
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Κάτσικας γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1979-1983) και από το 1985 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Είναι συντάκτης του περιοδικού "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης", μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα". Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο χώρο της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι συγγραφέας των βιβλίων:
- "Η ανισότητα στην ελληνική εκπαίδευση" Gutenbert 1994, 2000 (μαζί με τον Γ. Καββαδία)
- "Η ελληνική εκπαίδευση στο ορίζοντα του 2000", Gutenberg 1996 (μαζί με τον Γ. Καββαδία).
- "Δώδεκα μύθοι της εκπαίδευσης", Τα Τραμάκια 1997.
- "Κρίση του σχολείου και εκπαιδευτική πολιτική", Gutenberg 1998 (μαζί με τον Γ. Καββαδία).
- "Σχολείο, τάξη και ιδεολογία - Τα παραμύθια της σχολικής μας ζωής" Ελληνικά Γράμματα 1999 κ.ά.

Subtitle: 
Πέρα από τις εκδοχές της κυρίαρχης εκπαιδευτικής ιδεολογίας
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-344-655-6
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο