Product

Σχολική παιδαγωγική

Product

Σχολική παράσταση

Σχολική παιδαγωγική

Κωδικός:
81986
Description: 

Το βιβλίο πραγματεύεται τη θεματική του επιστημονικού κλάδου που ονομάζεται "Σχολική Παιδαγωγική" και διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εξετάζει το σχολείο, ως κοινωνικό θεσμό και εστία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στους βασικούς σταθμούς εξέλιξής του, καθώς και σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που έγιναν στη μεταπολεμική περίοδο γενικά και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τις δύο βασικές λειτουργίες του σχολείου, κοινωνικοποίηση και διδασκαλία, από θεωρητική και ερευνητική σκοπιά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο πραγματεύεται τη θεματική του επιστημονικού κλάδου που ονομάζεται "Σχολική Παιδαγωγική" και διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εξετάζει το σχολείο, ως κοινωνικό θεσμό και εστία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στους βασικούς σταθμούς εξέλιξής του, καθώς και σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που έγιναν στη μεταπολεμική περίοδο γενικά και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τις δύο βασικές λειτουργίες του σχολείου, κοινωνικοποίηση και διδασκαλία, από θεωρητική και ερευνητική σκοπιά. Το τρίτο μέρος, τέλος, έχει ως αντικείμενο τους δύο βασικούς συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον εκπαιδευτικό και το μαθητή, σε ό,τι αφορά τους διακριτούς ρόλους τους και τις κύριες δραστηριότητές τους στο σχολείο. Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί χρήσιμο και απαραίτητο βοήθημα για φοιτητές, υποψήφιους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, καθώς και για κάθε αναγνώστη που είναι ευαισθητοποιημένος για θέματα σχολικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και εκπαιδευτικής πολιτικής.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-343-723-9
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στους τομείς Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Έρευνα, Εκπαίδευση-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-343-723-9
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο