Product

Σωκράτης

Product

Σωκράτης

Σωκράτης

Κωδικός:
64965
Manufacturer: 
Description: 

"Εάν με θανατώσετε", προειδοποίησε ο Σωκράτης τους Αθηναίους δικαστές του, "δεν θα βρείτε εύκολα άλλον σαν κι εμένα". Και όντως έτσι θα αποδεικνυόταν· ένα ποτήρι κώνειο ήταν αρκετό για να στερήσει τη δυτική φιλοσοφική παράδοση από τον άνθρωπο που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μπορεί να λέγεται ιδρυτής της.
Ωστόσο, η επιρροή του δεν θα έσβηνε τόσο γρήγορα. Τα λόγια του τα κατέγραψε με φροντίδα ο αφοσιωμένος μαθητής του Πλάτων, τα διδάγματά του έφτασαν ως τους μεταγενέστερους, οι οποίοι, είκοσι επτά ολόκληρους αιώνες τώρα, τον θεωρούν δάσκαλό τους.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Εάν με θανατώσετε", προειδοποίησε ο Σωκράτης τους Αθηναίους δικαστές του, "δεν θα βρείτε εύκολα άλλον σαν κι εμένα". Και όντως έτσι θα αποδεικνυόταν· ένα ποτήρι κώνειο ήταν αρκετό για να στερήσει τη δυτική φιλοσοφική παράδοση από τον άνθρωπο που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μπορεί να λέγεται ιδρυτής της. Ωστόσο, η επιρροή του δεν θα έσβηνε τόσο γρήγορα. Τα λόγια του τα κατέγραψε με φροντίδα ο αφοσιωμένος μαθητής του Πλάτων, τα διδάγματά του έφτασαν ως τους μεταγενέστερους, οι οποίοι, είκοσι επτά ολόκληρους αιώνες τώρα, τον θεωρούν δάσκαλό τους. Το πάντρεμα ιδεαλισμού και σκεπτικισμού στον στοχασμό του, η έννοια της εκπαίδευσης ως αυτογνωσίας, η άποψή του για τη φιλοσοφία ως προετοιμασία για τη ζωή αποτέλεσαν το καλύτερο υλικό της δυτικής σκέψης. Τόσο απόλυτα ενσωμάτωνε ο Σωκράτης αυτές τις αξίες, που δέχτηκε να πεθάνει για να τις υπερασπιστεί.
Subtitle: 
Ο μάρτυρας της φιλοσοφίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-536-088-8
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άντονι Γκότλιμπ είναι συγγραφέας, με έδρα τη Νέα Υόρκη και πρώην αρχισυντάκτης του περιοδικού "The Economist". Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο University College του Λονδίνου, και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Αρθρογραφεί τακτικά στο New York Times Book Review

Subtitle: 
Ο μάρτυρας της φιλοσοφίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-536-088-8
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο