Product

Σωκράτης

Product

Σωκράτης

Σωκράτης

Κωδικός:
84089
Manufacturer: 
Description: 

Ο Σωκράτης, ο μεγάλος δάσκαλος των αιώνων, πολίτης της αρχαίας Αθήνας, πέθανε πίνοντας το κώνειο. Έμεινε όμως πάντα ζωντανός στη μνήμη των ανθρώπων. Ο Σωκράτης, όπως αργότερα, ο Χριστός, αγάπησε τους ανθρώπους και θυσιάστηκε γι' αυτούς.

4,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Σωκράτης, ο μεγάλος δάσκαλος των αιώνων, πολίτης της αρχαίας Αθήνας, πέθανε πίνοντας το κώνειο. Έμεινε όμως πάντα ζωντανός στη μνήμη των ανθρώπων. Ο Σωκράτης, όπως αργότερα, ο Χριστός, αγάπησε τους ανθρώπους και θυσιάστηκε γι' αυτούς. Οι Αθηναίοι πλήρωσαν ακριβά την απόφασή τους να καταδικάσουν τον Σωκράτη, που έμεινε στους αιώνες πρότυπο σοφίας και συνέπειας. Ποτέ ξανά η Αθήνα δεν γνώρισε τη δόξα. Όσο γι' αυτούς που τον κατηγόρησαν, πήγαν από το κακό στο χειρότερο. Ο Άνυτος, μάλιστα, λένε πως πέθανε με λιθοβολισμό, επειδή τόλμησε να πει πως είναι το ίδιο καλός δάσκαλος με τον Σωκράτη! Το παράδειγμα του Σωκράτη δίδαξε στους ανθρώπους όλης της γης την προσήλωση στους νόμους. Όλη η ανθρωπότητα μιλά με σεβασμό για τον σοφό Σωκράτη που προτίμησε να πεθάνει άδικα, παρά να παραβεί τους νόμους της πατρίδας του.
Subtitle: 
Ο δάσκαλος των αιώνων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-422-083-7
Book pages: 
53
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Νένα Ι. Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της καταγόταν από το Ρέθυμνο, η μητέρα της από τη Λάρισα. Η Κρήτη και η Θεσσαλία έγιναν οι ρίζες, η ιδιαίτερη πατρίδα που διαμόρφωσε το χαρακτήρα και την έμπνευσή της. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασχολήθηκε επιστημονικά με το έργο του Θεσσαλού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε στα 1990 με το πεζογράφημα "Η χάρτινη γυναίκα" από τις εκδόσεις "Δόμος". Ασχολείται με το διήγημα, το δοκίμιο και την κριτική βιβλίου (από τις στήλες της "Καθημερινής"). Έχουν εκδοθεί μελέτες της για Έλληνες συγγραφείς, ειδικότερα της γενιάς του '30 και ερμηνευτικά κείμενα για Ευρωπαίους συγγραφείς που ανθολογούνται στα βιβλία του Λυκείου. Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και υπηρέτησε στην ελληνική Πρεσβεία του Παρισιού. Σήμερα είναι Σύμβουλος Φιλολόγων Καθηγητών στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Subtitle: 
Ο δάσκαλος των αιώνων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-422-083-7
Book pages: 
53
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο