Product

Συγκλίσεις

Product

Συγκομιδή

Σύγκλιση και πληθωρισμός

Κωδικός:
104379
Manufacturer: 
Description: 

Η σύγκλιση των οικονομιών μέσω της δημιουργίας μιας αποτελεσματικότερης και ανταγωνιστικότερης ευρωπαϊκής αγοράς υπήρξε βασικός εκπεφρασμένος στόχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η πορεία προς την ΟΝΕ είχε ως βασικό στοιχείο την ονομαστική σύγκλιση. Η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ, στηρίχθηκε στην άσκηση αυστηρής νομισματικής πολιτικής, που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της αντιπληθωριστικής πολιτικής και στην επίτευξη του κριτηρίου της σύγκλισης του πληθωρισμού.

6,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σύγκλιση των οικονομιών μέσω της δημιουργίας μιας αποτελεσματικότερης και ανταγωνιστικότερης ευρωπαϊκής αγοράς υπήρξε βασικός εκπεφρασμένος στόχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η πορεία προς την ΟΝΕ είχε ως βασικό στοιχείο την ονομαστική σύγκλιση. Η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ, στηρίχθηκε στην άσκηση αυστηρής νομισματικής πολιτικής, που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της αντιπληθωριστικής πολιτικής και στην επίτευξη του κριτηρίου της σύγκλισης του πληθωρισμού. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη σύγκλιση από πλευράς στατιστικής και εμπειρικής προσέγγισης. Εξετάζει την ονομαστική σύγκλιση, και ειδικότερα τη σύγκλιση των ρυθμών πληθωρισμού υπό το πρίσμα της εγκαθίδρυσης της ΟΝΕ και της πορείας ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό διερευνάται η σύγκλιση των ρυθμών πληθωρισμού μεταξύ της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Subtitle: 
Θεωρητικές επισημάνσεις και η εμπειρία της Ελλάδας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-449-3
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Μόσχος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων ΜΑ in Economics και PhD in Economics του Πανεπιστημίου Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στο χώρο της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και σε θέματα μακροοικονομικής ανάλυσης και πολιτικής, νομισματικής πολιτικής και αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους.

Subtitle: 
Θεωρητικές επισημάνσεις και η εμπειρία της Ελλάδας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-449-3
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο