Product

Σύγχρονες αμπελοοινικές τάσεις

Product

Σύγχρονες απόψεις για τη σκέψη του παιδιού

Σύγχρονες απειλές ασφαλείας

Κωδικός:
145977
Description: 

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου αυτού το 2003, αποτέλεσε μια προσπάθεια εισαγωγής στα βασικά προβλήματα που δημιουργούνται από τις σύγχρονες απειλές ασφάλειας, και των διαδικασιών αντιμετώπισής τους, η οποία όπως αποδείχθηκε υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους ενδιαφέρονταν για το ζήτημα.
Ήδη πέρασε ένας χρόνος και δυστυχώς το βιβλίο αυτό γίνεται περισσότερο επίκαιρο μια που οι σύγχρονες απειλές εντείνονται και οι διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες ή οι φυσικές καταστροφές, αποτελούν σχεδόν καθημερινό γεγονός στην παγκόσμια ειδησεογραφία.

15,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου αυτού το 2003, αποτέλεσε μια προσπάθεια εισαγωγής στα βασικά προβλήματα που δημιουργούνται από τις σύγχρονες απειλές ασφάλειας, και των διαδικασιών αντιμετώπισής τους, η οποία όπως αποδείχθηκε υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους ενδιαφέρονταν για το ζήτημα. Ήδη πέρασε ένας χρόνος και δυστυχώς το βιβλίο αυτό γίνεται περισσότερο επίκαιρο μια που οι σύγχρονες απειλές εντείνονται και οι διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες ή οι φυσικές καταστροφές, αποτελούν σχεδόν καθημερινό γεγονός στην παγκόσμια ειδησεογραφία. Τα σύγχρονα κράτη λοιπόν είναι υποχρεωμένα να προβλέπουν και να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των κάθε είδους απειλών. Άλλωστε το ζήτημα της ασφάλειας αποτελεί αυτή τη στιγμή θέμα πρώτης προτεραιότητας για όλες τις κυβερνήσεις. Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2004, έφερε σε πέρας το μεγαλύτερο σχέδιο ασφάλειας στην ιστορία της και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αναφερόμαστε βέβαια για το σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχές κυρίως διότι απέτρεψε την εκδήλωση οποιασδήποτε απειλής. Από την άποψη αυτή η χώρα μας έχει ήδη ενσωματώσει στο κεκτημένο των υπηρεσιών ασφαλείας της αρκετά σημαντική τεχνογνωσία, έχει αποκτήσει σημαντική τεχνολογία αλλά κυρίως έχει μάθει να προβλέπει και να σχεδιάζει για την αντιμετώπιση απειλών. Παράλληλα η διδασκαλία αντίστοιχων μαθημάτων τα δύο τελευταία χρόνια στις αστυνομικές σχολές στο πλαίσιο του μαθήματος κρατικής ασφάλειας, είναι σίγουρο ότι διεγείρει το ενδιαφέρον και διαμoρφώνει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω εμβάθυνση στο θέμα και για ακόμη περισσότερη εγρήγορση στην αντιμετώπιση οποιωνδήποτε απειλών. Ελπίζω και η β' έκδοση του παρόντος βιβλίου να συμβάλλει στην απόκτηση χρήσιμων γνώσεων για το θέμα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα τους σπουδαστές των αστυνομικών σχολών για το ενδιαφέρον τους. (από τον πρόλογο της β΄ έκδοσης)
Subtitle: 
Και η διεθνής αστυνομική συνεργασία για την αντιμετώπισή τους
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-92368-0-4
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και κατάγεται από το Μελιδόνι. Στην ηλικία των 10 χρονών μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αθήνα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου πήρε το διδακτορικό του σε θέματα οργάνωσης πολιτικών ασφάλειας. Παράλληλα εντάχθηκε στην Αστυνομία το 1978 και εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας το 1982. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες καθώς κι ως σύμβουλος-εμπειρογνώμονας για θέματα ασφάλειας και εφαρμογής συμφωνιών Schengen, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες όπου εκτός των άλλων, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές συνόδους και ομάδες εργασίας. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και ημερίδες.
Από το 1998 διδάσκει εγκληματολογία και Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, στη Σχολή Αστυνομίας Ρεθύμνου στην οποία υπήρξε διοικητής από το 2001 μέχρι το 2004. Από το 2003 διδάσκει εγκληματολογία στο ΑΤΕΙ Κρήτης, ενώ έχει διδάξει ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών μελετών του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης. Από το 2004 ήταν υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, μέχρι τον Απρίλιο του 2008 οπότε και παραιτήθηκε μετά από συνεχόμενες μεταθέσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε προϊστάμενος του γραφείου του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών ενώ του έχουν απονεμηθεί διάφορα παράσημα και τιμητικές διακρίσεις. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του αστυνομικού συνδικαλισμού και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ρεθύμνου καθώς και αντιπρόσωπος των αξιωματικών Κρήτης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Subtitle: 
Και η διεθνής αστυνομική συνεργασία για την αντιμετώπισή τους
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-92368-0-4
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο