Product

Σύνοψη ποινικού δικαίου γενικό μέρος

Product

Σύνοψη της πολιτιστικής βιομηχανίας

Σύνοψη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας

Κωδικός:
77653
Description: 

Η ιστορία των ιδεών και του δυτικού πολιτισμού είναι η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού, όπως αυτός τεκμηριώνεται με τα αθάνατα μνημεία της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και της τέχνης. Αυτό διαφαίνεται και από αυτήν την προομηρική εποχή μέχρι και τους αυτοκρατορικούς χρόνους. Παρακολουθώντας την εξέλιξη από τον Όμηρο μέχρι και τον νεοπλατωνικό Πρόκλο ακολουθούμε την μεγαλειώδη πορεία του ελληνικού πνεύματος από τα φετίχ και τη μαγεία στην επιστήμη και στο Λόγο, ξαναζώντας την περιπέτεια και την ανακάλυψη του πνεύματος.

15,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ιστορία των ιδεών και του δυτικού πολιτισμού είναι η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού, όπως αυτός τεκμηριώνεται με τα αθάνατα μνημεία της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και της τέχνης. Αυτό διαφαίνεται και από αυτήν την προομηρική εποχή μέχρι και τους αυτοκρατορικούς χρόνους. Παρακολουθώντας την εξέλιξη από τον Όμηρο μέχρι και τον νεοπλατωνικό Πρόκλο ακολουθούμε την μεγαλειώδη πορεία του ελληνικού πνεύματος από τα φετίχ και τη μαγεία στην επιστήμη και στο Λόγο, ξαναζώντας την περιπέτεια και την ανακάλυψη του πνεύματος. Ο τόπος αυτός έπλασε τους πιο ωραίους, τους πιο πολλούς και τους πιο "ανθρώπινους" θεούς· ο τόπος αυτός γέννησε τους πιο μεγάλους δημιουργούς: φιλοσόφους με υπερβατική ενόραση, ρήτορες με πύρινη γλώσσα, επιστήμονες με ρηξικέλευθη σκέψη και καλλιτέχνες με αυθεντικό ταλέντο. Εδώ "τραγούδησε" ο Όμηρος, εδώ ήχησε η λύρα της Σαπφούς, εδώ στοχάστηκε ο Πλάτων, εδώ "επαναστάτησε" ο Πρωταγόρας, εδώ ο Δημόκριτος συνέλαβε την έννοια του ατόμου, εδώ ο Αριστοφάνης κι ο Λουκιανός έκαναν το σαρκασμό επιστήμη, εδώ ο Μένανδρος... Τέτοια κληρονομιά! [...]
Subtitle: 
Από τον Όμηρο ως τον Πλωτίνο
Publications Date: 
2000
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1948. Τις γυμνασιακές σπουδές έκανε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή των Αθηνών και στη Ζωσιμαία Ιωαννίνων. Εισήχθη μεταξύ των πρώτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και απεφοίτησε με άριστα από τη Φιλοσοφική Σχολή, τμήμα Κλασσικών Σπουδών.
Μετά τη στρατιωτική θητεία (ανθυπολοχαγός ΠΒ) εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Σπουδαστήριο Κλασσικής Φιλολογίας υπό την εποπτεία των καθηγητών Φ. Κακριδή και Μ. Παπαθωμόπουλου και μετά στο ιδιωτικό Λύκειο Ιωαννίνων ("ΦΩΣ") και στα φροντιστήρια "Παιδεία" των Ιωαννίνων. Εν συνεχεία στη δημόσια εκπαίδευση, όπου διετέλεσε Υποδιευθυντής και Διευθυντής.
Συνεχίζει να εργάζεται σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης, όπου και ζει με την οικογένειά του.
Έγραψε διάφορες εργασίες κυρίως στα Λατινικά (Petronii "Coena Trimalchionis", Plauti "Menaechmi", Terentii "Adelhoe").

Subtitle: 
Από τον Όμηρο ως τον Πλωτίνο
Publications Date: 
2000
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο