Product

Τάξεις και αταξίες

Product

Τάξεις και στρώματα στις σύγχρονες κοινωνίες

Τάξεις και στρώματα στις σύγχρονες κοινωνίες

Κωδικός:
2729
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο έχει ως στόχο να καλύψει σημαντικά κενά στο χώρο της ελληνικής κοινωνιολογικής βιβλιογραφίας στο γνωστικό αντικείμενο των θεωριών ταξικής ανάλυσης. Παρουσιάζει και αναλύει δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις, τις βεμπεριανές και τις μαρξιστικές, οι οποίες είναι αντιπροσωπευτικές των βασικών τάσεων και ρευμάτων που υπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία σε ό,τι αφορά την ανάλυση της ταξικής διάρθρωσης των σύγχρονων κοινωνιών.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο έχει ως στόχο να καλύψει σημαντικά κενά στο χώρο της ελληνικής κοινωνιολογικής βιβλιογραφίας στο γνωστικό αντικείμενο των θεωριών ταξικής ανάλυσης. Παρουσιάζει και αναλύει δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις, τις βεμπεριανές και τις μαρξιστικές, οι οποίες είναι αντιπροσωπευτικές των βασικών τάσεων και ρευμάτων που υπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία σε ό,τι αφορά την ανάλυση της ταξικής διάρθρωσης των σύγχρονων κοινωνιών. Στις μεν βεμπεριανές ερμηνείες παρουσιάζεται η βεμπερική (του Βέμπερ) παράδοση και αναλύονται βασικές θεωρίες για τη συστημική ενσωμάτωση, την κοινωνική ενσωμάτωση και την κοινωνική κινητικότητα. Στις δε μαρξιστικές ερμηνείες, η παρουσίαση της μαρξικής (του Μαρξ) παράδοσης ακολουθείται από την ανάλυση βασικών θεωριών για τον οικονομικό, το δομικό και τον ιστορικό προσδιορισμό των κοινωνικών τάξεων. Η προβληματική της σχέσης δομής και δράσης τέμνει τις ερμηνευτικές αυτές προσεγγίσεις και γι' αυτό εξετάζεται συμπερασματικά τόσο από βεμπεριανή όσο και από μαρξιστική σκοπιά.
Subtitle: 
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-210-321-3
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
1

Ο Ανδρέας Μοσχονάς είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monet στην Πολιτική Κοινωνιολογία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Είναι επίσης Διευθυντής του διατμηματικού Εργαστηρίου της Σχολής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monet του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύεται στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Κοινωνιολογίας με έμφαση στις ταξικές αναλύσεις και στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται σειρά άρθρων και τα εξής βιβλία: "Παραδοσιακά Μικροαστικά Στρώματα. Η Περίπτωση της Ελλάδας" (Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, 1986), "Ταξική Πάλη στην Ελλάδα και ΕΟΚ, τ. α΄: Ένταξη και Κοινωνικά Συμφέροντα" (Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, 1990), "The Impact of European Integration: Political, Sociological, and Economic Changes" (συν-επιμελητής, Praeger, 1996), "Education and Training in the European Union" (Ashgate, 1998), "Τάξεις και Στρώματα στις Σύγχρονες Κοινωνίες" (Οδυσσέας, 1998) και "Ευρωπαϊκή Ένωση: Επίκαιροι Προβληματισμοί" (επιμ., Εξάντας, 2000).

Subtitle: 
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-210-321-3
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
1