Product

Τέσσερα ποντίκια στη μαύρη ζούγκλα

Product

Τέσσερα συν τέσσερα

Τέσσερα σημεία πρόσβασης στο σαιξπηρικό έργο

Κωδικός:
107218
Manufacturer: 
Description: 

Πίσω από τις πολλαπλές προσωπίδες του ο Σαίξπηρ παραμένει, ποικιλοτρόπως, ο μεγάλος άγνωστος της Ευρωπαϊκής δραματουργίας. Η αναζήτηση βιογραφικών στοιχείων λειτουργεί μάλλον ως ένα επιπρόσθετο επίπεδο κρυπτογράφησης και σίγουρα δεν αποδεικνύεται η πολυπόθητη λύση.
Το ίδιο το σαιξπηρικό κείμενο παραμένει ασταθές, αποτέλεσμα και της δικής μας προσδοκίας πως η μεγαλοφυία αποκαλύπτεται κατά τρόπο απόλυτο σε μια "ευλογημένη" χρονική στιγμή, απαλλαγμένη από υλικές και χρονικές διαμεσολαβήσεις, οι οποίες και τροποποιούν το αρχικό του νόημα.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πίσω από τις πολλαπλές προσωπίδες του ο Σαίξπηρ παραμένει, ποικιλοτρόπως, ο μεγάλος άγνωστος της Ευρωπαϊκής δραματουργίας. Η αναζήτηση βιογραφικών στοιχείων λειτουργεί μάλλον ως ένα επιπρόσθετο επίπεδο κρυπτογράφησης και σίγουρα δεν αποδεικνύεται η πολυπόθητη λύση. Το ίδιο το σαιξπηρικό κείμενο παραμένει ασταθές, αποτέλεσμα και της δικής μας προσδοκίας πως η μεγαλοφυία αποκαλύπτεται κατά τρόπο απόλυτο σε μια "ευλογημένη" χρονική στιγμή, απαλλαγμένη από υλικές και χρονικές διαμεσολαβήσεις, οι οποίες και τροποποιούν το αρχικό του νόημα. Η εκτενής λογοκρισία καθιστά αδύνατη την αποκατάσταση του αρχικού κειμένου, ενός κειμένου που ούτως ή άλλως δεν θα είχε "ανεβεί" στο θέατρο. Παράλληλα, η αμφισημία προσδίδει νέο περιεχόμενο στην τραγική γνώση και θέτει σε δοκιμασία τόσο την τελεολογική σύλληψη του τραγικού όσο και την αισιοδοξία του πρώιμου Αναγεννησιακού ανθρωπισμού. Ιδιαίτερα οι τραγωδίες θα χρησιμοποιούνταν από διαδοχικές γενιές κλασσικιστών, ρομαντικών και υπαρξιστών ως εξάντες στις δικές τους πορείες νοηματοδότησης του τραγικού.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6671-02-Χ
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Λερούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Αγγλική και Λατινική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Reading (Μεγάλη Βρετανία). Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα, άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους, έχει επίσης ο ίδιος επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται περί τις είκοσι εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια. Το πόνημα "Τέσσερα σημεία πρόσβασης στο Σαιξπηρικό έργο" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6671-02-Χ
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο