Product

Τήνος

Product

Τήνος

Τήνος

Κωδικός:
127288
Description: 

Ο Δήμος Εξωμβούργου Τήνου, διατηρώντας σταθερή την πορεία του στον πολιτιστικό τομέα και με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη τόσο του Δήμου, όσο και του νησιού μας συνολικά, ενεργοποιεί για μια φορά ακόμη την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου και προβαίνει σε μια νέα καινοτόμο και πρωτότυπη για τα τοπικά χρονικά εκδοτική προσπάθεια, την 5η κατά σειρά, που έχει να κάνει με την καλαίσθητη προβολή και παρουσίαση όσων ταχυδρομικών καρτών εκδόθηκαν, κυκλοφόρησαν και ταχυδρομήθηκαν μεταξύ των ετών 1899 και 1970, με θέμα το νησί μας.

70,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Δήμος Εξωμβούργου Τήνου, διατηρώντας σταθερή την πορεία του στον πολιτιστικό τομέα και με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη τόσο του Δήμου, όσο και του νησιού μας συνολικά, ενεργοποιεί για μια φορά ακόμη την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου και προβαίνει σε μια νέα καινοτόμο και πρωτότυπη για τα τοπικά χρονικά εκδοτική προσπάθεια, την 5η κατά σειρά, που έχει να κάνει με την καλαίσθητη προβολή και παρουσίαση όσων ταχυδρομικών καρτών εκδόθηκαν, κυκλοφόρησαν και ταχυδρομήθηκαν μεταξύ των ετών 1899 και 1970, με θέμα το νησί μας. Ανέκαθεν ο άνθρωπος διαμορφώνει το σήμερα με βάση τις εμπειρίες που αντλεί από το χθες και επειδή αυτό αποτελεί βασικό κανόνα στην ζωή του ανθρώπου, θελήσαμε να δείξουμε το χθες του τόπου μας ώστε συγκρίνοντάς το με το σήμερα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε ότι συνεχίζει να υφίσταται και είναι στολίδι για το νησί μας. Η έκδοση αυτή έχει ως στόχο να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και ανάγλυφα την Τήνο του χθες, όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της τότε εποχής, για τις επαγγελματικές ανάγκες της τότε τουριστικής αγοράς. Είναι μια εκδοτική προσπάθεια που έρχεται να στηρίξει την αναπτυσσόμενη σήμερα Τήνο, προκειμένου να διαφυλάξει την ιστορία της και το παρελθόν της. Αφορά κάθε Τηνιακό και κάθε άνθρωπο που αγαπά την Τήνο και αναζητά να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το παρελθόν της, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, ποιος είναι ο τόπος, που στέκεται και που πηγαίνει. Με την έκδοση αυτή που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας, θελήσαμε να βγάλουμε στην επιφάνεια εικόνες του παρελθόντος, στιγμές και άγνωστες πτυχές του τόπου μας, γιατί ένας ολόκληρος κόσμος που έχει πολλά να μας πει έχει ήδη σχεδόν χαθεί και χάνεται κάθε μέρα. [...] (από τον πρόλογο του Παναγιώτη Κροντηρά, Δήμαρχο Εξωμβούργου Τήνου)
Subtitle: 
Ταχυδρομικές κάρτες 1899-1970
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-87362-2-6
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
32χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Παύλου Καλαϊτζίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Μουντάδο της Τήνου απ' όπου και κατάγεται η μητέρα του Ζαχαρούλα Στ. Γιαγιά. Ο πατέρας του Παύλος κατάγεται από τον Πόντο. Σπούδασε Marketing και Sales Administration. Είναι στέλεχος για 27 χρόνια στην Εταιρεία Νotos Com Συμμετοχές ΑΕΒΕ με αντικείμενο την πώληση και διανομή επωνύμων ρούχων στην Ελλάδα. Ασχολείται συστηματικά με την συλλογή, την έρευνα, την καταγραφή και την μελέτη έντυπου υλικού, χαρακτικών, χαρτών και φωτογραφιών που αφορούν την Τήνο και την ιστορία της. Στα τέλη του 2006, πρότεινε στον εκδότη Στρατή Γ. Φιλιππότη, την επανέκδοση ενός μοναδικού και σπάνιου βιβλίου από τη συλλογή του, με τον τίτλο "Η νήσος Τήνος", του Αλεξίου Ντε Βαλόν, έκδοση 1878. Με δικό του πρόλογο και με την προσθήκη σημαντικού αριθμού από γκραβούρες της συλλογής του, συμμετείχε στην επανέκδοση του βιβλίου, που φέρει τον ομώνυμο τίτλο και εκδόθηκε το Πάσχα του 2007 από τις εκδόσεις Ερίννη.

Subtitle: 
Ταχυδρομικές κάρτες 1899-1970
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-87362-2-6
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
32χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο