Ταγωνίδη - Μανιατάκη, Ελένη

Η Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου και διαμένει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία οικονομολόγο Δημήτρη Μανιατάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ICAP (Εταιρεία Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών). Αποφοίτησε από το Βρετανικό Κολέγιο της Αιγύπτου και παρακολούθησε σεμινάρια κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ενώ συγχρόνως δίδασκε την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
Η Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη έχει μια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση και είναι αντιπρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Μανιατάκη και την ίδια με σκοπό την προσφορά πάντος μέσου για την προαγωγή και ανύψωση του πνευματικού, πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των κατοίκων της Κοινότητας της Κορώνης.
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών. Διακρίθηκε για τη λογοτεχνική της προσφορά και βραβεύθηκε από την Εταιρεία Χοιστιανικών και Ελληνικών Γραμμάτων.
Τα έργα της τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής σο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Το βιβλίο της "Ακροβάτες του χάους" μεταφράστηκε στην ιταλική γλώσσα από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης "Tor Vergata" και παρουσιάστηκε στην Εταιρεία Φιλοσοφικών Γραμμάτων της Βερόνας. Το βιβλίο που έχει γράψει μαζί με την Ανθή Βρέττα "Καλλίγευστον" αποτελεί ένα από τα τεκμήρια για την υποστήριξη της εγγραφής της Μεσογειακής Δίαιτας στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο για την Προστασία της Αυλής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο