Product

Ταξιδεύοντας στη δροσερή νύχτα

Product

Ταξιδεύοντας στη Σοβιετική Ένωση

Ταξιδεύοντας στη νήσο Κρήτη το 1817

Κωδικός:
22583
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

O F. W. Sieber ήταν αυστριακής καταγωγής και γεννήθηκε στην Πράγα το 1789. Σπούδασε ιατρική και ασχολήθηκε επιστημονικά με τη βοτανική. Υπήρξε αντεπιστέλλον μέλος της Βοτανικής Εταιρείας του Regensburg, της Βασιλικής Ακαδημίας του Μονάχου και της Φυσιοδιφικής Εταιρείας των Παρισίων.
Το ταξίδι του στην Κρήτη, το 1817, παρουσιάζει ιστορικό, αλλά και επιστημονικό ενδιαφέρον. Περιγράφει τη ζωή των κατοίκων της μεγαλονήσου, την ύπαιθρο χώρα, τις συνήθειες και τις φυλές. Δίνονται επίσης πολλά στοιχεία για τις πόλεις, τα χωριά, τα έθιμα, τη χλωρίδα του νησιού.

20,03 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O F. W. Sieber ήταν αυστριακής καταγωγής και γεννήθηκε στην Πράγα το 1789. Σπούδασε ιατρική και ασχολήθηκε επιστημονικά με τη βοτανική. Υπήρξε αντεπιστέλλον μέλος της Βοτανικής Εταιρείας του Regensburg, της Βασιλικής Ακαδημίας του Μονάχου και της Φυσιοδιφικής Εταιρείας των Παρισίων. Το ταξίδι του στην Κρήτη, το 1817, παρουσιάζει ιστορικό, αλλά και επιστημονικό ενδιαφέρον. Περιγράφει τη ζωή των κατοίκων της μεγαλονήσου, την ύπαιθρο χώρα, τις συνήθειες και τις φυλές. Δίνονται επίσης πολλά στοιχεία για τις πόλεις, τα χωριά, τα έθιμα, τη χλωρίδα του νησιού. Σπουδαίες είναι οι πληροφορίες που παραθέτει ο Sieber για την τουρκική διοίκηση και την επιδημία της πανούκλας, που συνέπεσε με την παραμονή του στο νησί. Επίσης, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιγραφή του κλίματος στην Κρήτη, πριν ξεσπάσει η Επανάσταση του 1821.
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-7602-10-2
Book pages: 
306
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζίμπερ, αυστριακής καταγωγής, γεννήθηκε στην Πράγα το 1789 και πέθανε στην ίδια πόλη το 1845. Σπούδασε ιατρική και ασχολήθηκε πολύ με τη βοτανική. Από τη ζωή και το έργο του φαίνεται ότι ήταν καλός επιστήμονας, καθώς και ένας ειλικρινής όσο και ριψοκίνδυνος άνθρωπος. Στις 28 Δεκεμβρίου 1816 από την Τεργέστη επιβιβάζεται σ' ένα μαλτέζικο ιστιοφόρο και στις 3 Ιανουαρίου του 1817 σε ηλικία 28 χρονών αποβιβάζεται στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη. Τα αποτελέσματα των ταξιδιωτικών του ερευνών και παρατηρήσεων θα τα εκθέσει σ' ένα δίτομο έργο με τον τίτλο "Ταξίδι στη νήσο Κρήτη και στο ελληνικό αρχιπέλαγος το έτος 1817". Σκοπός του ταξιδιού του είναι κυρίως η φυσιογνωμία του νησιού. Το διέσχισε από τη μια ως την άλλη άκρη. Σταματούσε σε κάθε πόλη ή άλλα επίκαιρα σημεία, εξαντλούσε το θέμα του, περιγράφοντας, εκτός από τη χλωρίδα, τη σύσταση του εδάφους, τα όρη, τους ποταμούς, τη ζωή των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα, την εκπαίδευση, τη θρησκεία, τις οικοδομές, τα τείχη και κάθε τι που μπορούσε να συμπληρώσει την εικόνα που παρουσίαζε η Κρήτη τον 19ο αιώνα.

Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-7602-10-2
Book pages: 
306
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο