Product

Ταξιδεύουμε χωρίς επάνοδο;

Product

Ταξιδευτές κι ονειροπόλοι

Ταξιδεύουν στην Ιωνία τα όνειρά μας

Κωδικός:
43310
Manufacturer: 
Description: 

Πολλά χρόνια σκέφτομαι να γράψω ένα βιβλίο που μέσα απ' τις σελίδες του να μάθουν τα παιδιά μου τις δυσκολίες που συνάντησε η δική μας η γενιά, πατώντας πάνω σε δύο παγκόσμιους πολέμους για να επιβιώσει.

Δύσκολα χρόνια, προπάντων για μας τους Έλληνες της Μικρά Ασίας που ξεριζωμένοι από τη γη των πατέρων μας ήρθαμε σαν πρόσφυγες να ριζώσομε στην ελεύθερη πατρίδα, που μας αγκάλιασε στοργικά, αλλά πέρα από τη στοργή δεν μπορούσε να μας κάνει τίποτε άλλο, γιατί κι εκείνη ήταν φτωχή. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

8,06 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πολλά χρόνια σκέφτομαι να γράψω ένα βιβλίο που μέσα απ' τις σελίδες του να μάθουν τα παιδιά μου τις δυσκολίες που συνάντησε η δική μας η γενιά, πατώντας πάνω σε δύο παγκόσμιους πολέμους για να επιβιώσει. Δύσκολα χρόνια, προπάντων για μας τους Έλληνες της Μικρά Ασίας που ξεριζωμένοι από τη γη των πατέρων μας ήρθαμε σαν πρόσφυγες να ριζώσομε στην ελεύθερη πατρίδα, που μας αγκάλιασε στοργικά, αλλά πέρα από τη στοργή δεν μπορούσε να μας κάνει τίποτε άλλο, γιατί κι εκείνη ήταν φτωχή. [...] (από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Subtitle: 
Ιστορικό αφήγημα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7623-20-7
Book pages: 
358
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελευθερία Μπαντουράκη το γένος Κ. Μπολέτη γεννήθηκε σ' ένα μικρό χωριό της ελληνικής Ιωνίας το έτος 1920. Είναι το μόνο βιβλίο που γράφει και έτσι δεν διεκδικεί τον τίτλο του συγγραφέα. Μη μπορώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα επαναλαμβάνει συνεχώς το γιατί; και δίνει μια ευχή: ποτέ πια πόλεμος.

Subtitle: 
Ιστορικό αφήγημα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7623-20-7
Book pages: 
358
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο