Product

Ταξιδιωτικά

Product

Ταξιδιωτικαί σημειώσεις

Ταξιδιωτικά πρακτορεία incoming & outgoing

Κωδικός:
78477
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό βοήθημα στο οποίο προσεγγίζονται όλες οι πτυχές των δραστηριοτήτων και λειτουργιών των ταξιδιωτικών πρακτορείων.
Η παρουσίαση και ανάλυση των θεμάτων πραγματοποιείται με τη βοήθεια παραδειγμάτων από την επιχειρηματική πραγματικότητα και πρακτική, τα οποία βασίζονται σε εμπειρίες του συγγραφέα.

28,62 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό βοήθημα στο οποίο προσεγγίζονται όλες οι πτυχές των δραστηριοτήτων και λειτουργιών των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Η παρουσίαση και ανάλυση των θεμάτων πραγματοποιείται με τη βοήθεια παραδειγμάτων από την επιχειρηματική πραγματικότητα και πρακτική, τα οποία βασίζονται σε εμπειρίες του συγγραφέα. Συγκεκριμένα, αναπτύσσεται η ακόλουθη θεματική: - Μάνατζμεντ ταξιδιωτικού πρακτορείου: λειτουργίες μάνατζμεντ, οργανόγραμμα και περιγραφές θέσεων εργασίας, τουριστικά λεωφορεία. - Λειτουργία incoming: ανάλυση όλων των λειτουργικών διαδικασιών, με παράθεση των αντίστοιχων εντύπων. - Οικονομική διεύθυνση: κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών, τεχνικές οικονομικής διεύθυνσης, επιχειρησιακό πλάνο. - Ticketing: κρατήσεις και πώληση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όροι, διαδικασία κρατήσεων σε GDS, χρήση του οδηγού GTP. - Σχεδιασμός τουριστικών προϊόντων: μεθοδολογία σχεδιασμού, διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων, σχεδιασμός και υλοποίηση ειδικών προϊόντων, όπως συνέδρια, fly & drive, κρουαζιέρες, θεματικά προϊόντα. - Tour Operators & Outgoing: ανάλυση του ρόλου, της οργανωτικής διάρθρωσης και της λειτουργίας των Τ.Ο., πακέτο διακοπών και tour operating (μεθοδολογικά και λειτουργικά), διάθεση/πώληση πακέτου. - Πληροφορική και ταξιδιωτικά πρακτορεία: χρησιμότητα και εφαρμογές της πληροφορικής και της τεχνολογίας υπολογιστών στα πρακτορεία. - Νομικά θέματα, με έμφαση στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή και την ταξιδιωτική ασφάλιση. Παράλληλα με την ανάπτυξη των επιμέρους θεμάτων παρατίθενται case studies προερχόμενα από την επιχειρηματική πραγματικότητα. Επίσης, στο παράρτημα του βιβλίου περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός εργασιών και δραστηριοτήτων, των οποίων η εκπόνηση είναι ιδιαίτερα επωφελής στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Subtitle: 
Management και λειτουργία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7860-19-5
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μάριος Σωτηριάδης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου. Πραγματοποίησε όλες τις σπουδές του στη Γαλλία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (πτυχίο Matrise) στο Πανεπιστήμιο Jean Moulin-Lyon ΙΙΙ και στη συνέχεια παρακολούθησε και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών D.E.S.S. (Diplome d'Etudes Superieures Specialisees) στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουριστικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο Nice-Sophia Antipolis.
Έχει εργαστεί ως Β. Διευθυντής σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, υπάλληλος στον ΕΟΤ και από το 1989 είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
Έχει διατελέσει σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων, διευθυντής πρακτορείου ταξιδιών, διευθυντής του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και συνεργάτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.
Από το 1991 έως το 2000 ήταν σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και μάρκετινγκ. Κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998 είχε την ιδιότητα του συμβούλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ. Είναι επίσης συνεργάτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης.
Έχει συμμετάσχει ή εκπόνησε εξ' ολοκλήρου μελέτες σκοπιμότητας και επιχειρηματικά πλάνα για τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, ως επίσης μελέτες marketing.
Έχει συγγράψει τα βιβλία "Τουριστική Πολιτική", εκδόσεις ΤΕΙ Κρήτης, 1994 και "Οικονομική Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων", εκδόσεις Προπομπός, 1999.
Είναι καθηγητής - σύμβουλος (μέλος Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων".

Subtitle: 
Management και λειτουργία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7860-19-5
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο