Product

Τα Ελευσίνια μυστήρια

Product

Τα Ελευσίνια μυστήρια

Τα Ελευσίνια μυστήρια

Κωδικός:
47167
Description: 

Είναι το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του Ν. Μαργιωρή και πρωτοεκδόθηκε το 1978 (τρεις εκδόσεις). Ύστερα από την αποθέωση του Πυθαγόρα (βλέπε έκτο βιβλίο) έπρεπε να κοινοποιηθεί η Ελευσίνια Μύηση.
Γιατί άραγε η Αθηναϊκή Πολιτεία βασίστηκε στη μύηση αυτή; Γιατί μας έδωσε τα θαύματα της τέχνης η Ιωνική πλευρά του Ελληνισμού; Γιατί η στείρα των Δωριέων φιλοσοφία απέτυχε οικτρά;

9,91 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είναι το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του Ν. Μαργιωρή και πρωτοεκδόθηκε το 1978 (τρεις εκδόσεις). Ύστερα από την αποθέωση του Πυθαγόρα (βλέπε έκτο βιβλίο) έπρεπε να κοινοποιηθεί η Ελευσίνια Μύηση. Γιατί άραγε η Αθηναϊκή Πολιτεία βασίστηκε στη μύηση αυτή; Γιατί μας έδωσε τα θαύματα της τέχνης η Ιωνική πλευρά του Ελληνισμού; Γιατί η στείρα των Δωριέων φιλοσοφία απέτυχε οικτρά; Στα "Ελευσίνια Μυστήρια" παρουσιάζεται η άλλη λειτουργία του ανθρωπονού. Το ανώτερο Εγώ κυριαρχεί και ανωτεροδιοικεί. Εδώ βασιλεύει η υπερσυνείδηση. Είναι η βασιλεία του Πνεύματος. Η υπερσυνείδηση δουλεύει διακριτικά και δίνει τους αγλαούς καρπούς της. Γίνεται η αποκάλυψη ενός αοράτου κόσμου που περιέχει την έννοια των Μυστηρίων. Τα Ελευσίνια ανοίγουν τις πόρτες των κρυμμένων μυστηρίων.
Subtitle: 
Με συμπληρωματική και επεξεγηματική ύλη
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7152-11-5
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος Νικόλαος Ν. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε μία σύγχρονη πνευματική μορφή.
Δίδαξε ακατάπαυστα επί σειρά δεκαετιών ενώ συνέγραψε πλείστα μεταφυσικά και πρακτικά συγγράμματα μεταξύ των οποίων: "Γένεση και θάνατος των κόσμων", "Μεταθανάτια ζωή", "Χριστοκεντρικός και χριστοκρατικός μυστικισμός", "Πατάτιος ο ταπεινός", "Η θειουργία διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής", "Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια", "Μυστική διδασκαλία" (τρεις τόμοι), "Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων", "Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία", "Αποσυμβολισμός της ελληνικής μυθολογίας", κ.ά.

Subtitle: 
Με συμπληρωματική και επεξεγηματική ύλη
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7152-11-5
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο