Product

Τα δέκα ορφανά παραμύθια

Product

Τα δέκα πουλιά Έλστερ

Τα δέκα πιο όμορφα πειράματα

Κωδικός:
147476
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο George Johnson γράφει ένα συναρπαστικό βιβλίο για τα δέκα ομορφότερα πειράματα στην ιστορία της επιστήμης. Μας μεταφέρει σε εποχές που ο κόσμος έμοιαζε γεμάτος με μυστηριώδεις δυνάμεις και οι επιστήμονες προσπαθούσαν να κατανοήσουν το φως, τον ηλεκτρισμό και τις καρδιές των θηλαστικών πάνω στο ανατομικό τραπέζι. Βλέπουμε τον Γαλιλαίο να τραγουδά για να κρατά τον χρόνο καθώς μετρά την έλξη της βαρύτητας και τον Νεύτωνα να εισάγει προσεκτικά μια βελόνα πίσω από το μάτι του για να διαπιστώσει πώς το φως προκαλεί δονήσεις στον αμφιβληστροειδή.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο George Johnson γράφει ένα συναρπαστικό βιβλίο για τα δέκα ομορφότερα πειράματα στην ιστορία της επιστήμης. Μας μεταφέρει σε εποχές που ο κόσμος έμοιαζε γεμάτος με μυστηριώδεις δυνάμεις και οι επιστήμονες προσπαθούσαν να κατανοήσουν το φως, τον ηλεκτρισμό και τις καρδιές των θηλαστικών πάνω στο ανατομικό τραπέζι. Βλέπουμε τον Γαλιλαίο να τραγουδά για να κρατά τον χρόνο καθώς μετρά την έλξη της βαρύτητας και τον Νεύτωνα να εισάγει προσεκτικά μια βελόνα πίσω από το μάτι του για να διαπιστώσει πώς το φως προκαλεί δονήσεις στον αμφιβληστροειδή. Ο Λουίτζι Γκαλβάνι στέλνει ηλεκτρικό ρεύμα σε πόδια βατράχων παρατηρώντας τις συσπάσεις των μυών και ο Ιβάν Παβλόφ προκαλεί σιελόρροια στα περίφημα πλέον σκυλιά του με ανιούσες και κατιούσες μουσικές κλίμακες. Το βιβλίο μάς μεταφέρει στη ρομαντική εποχή της επιστήμης και μας δείχνει την έξαψη του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με το άγνωστο.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-455-671-1
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο George Johnson αρθρογραφεί τακτικά για επιστημονικά θέματα στους New York Times. Έχει γράψει επίσης για τα περιοδικά Scientific American, Atlantic Monthly, Time, Slate και Wired, ενώ έχει βραβευτεί από την παγκόσμια οργάνωση συγγραφέων PEN και την Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης. Είναι συνδιευθυντής του Εργαστηρίου Επιστημονικής Συγγραφής του Σάντα Φε.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-455-671-1
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο