Product

Τα ελληνικά ιστιοφόρα καΐκια του 20ού αιώνα

Product

Τα ελληνικά κλωστοϋφαντουργεία

Τα ελληνικά και η παλαιολιθική πρωτογλώσσα

Κωδικός:
26728
Manufacturer: 
Description: 

«...Η διάσπαση τών γλωσσών, εάν υπήρξε ποτέ κοινή ανθρώπινη γλώσσα, οφείλεται στην εξάπλωση τού ανθρώπινου είδους μακριά από την αρχική του κοιτίδα, και στην επακόλουθη απομόνωση και φυλετική διαφοροποίηση. Αντίθετες συνθήκες υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, που θα οδηγήσουν μοιραία σε μια νέα κοινή παγκόσμια γλώσσα. Η αγγλική φαίνεται ότι θα είναι η νέα οικουμενική γλώσσα, που θα επιβληθεί στους λαούς μαζί με τα αμερικανικά τεχνοκρατικά και καταναλωτικά πολιτιστικά πρότυπα.

16,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

«...Η διάσπαση τών γλωσσών, εάν υπήρξε ποτέ κοινή ανθρώπινη γλώσσα, οφείλεται στην εξάπλωση τού ανθρώπινου είδους μακριά από την αρχική του κοιτίδα, και στην επακόλουθη απομόνωση και φυλετική διαφοροποίηση. Αντίθετες συνθήκες υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, που θα οδηγήσουν μοιραία σε μια νέα κοινή παγκόσμια γλώσσα. Η αγγλική φαίνεται ότι θα είναι η νέα οικουμενική γλώσσα, που θα επιβληθεί στους λαούς μαζί με τα αμερικανικά τεχνοκρατικά και καταναλωτικά πολιτιστικά πρότυπα. Η αγγλική όμως υστερεί έναντι τής ελληνικής γιατί είναι μια γλώσσα με απλή γραμματική, χωρίς κλίσεις και μικρή δυνατότητα για δημιουργία νέων σύνθετων λέξεων. Αυτός είναι ο λόγος που σε εποχή παρακμής τής ελληνικής γλώσσας και συγκεκριμένα μετά την πτώση τού Βυζαντίου, συνεχιζόταν η άντληση επιστημονικών και ιατρικών όρων από τον ελληνικό γλωσσικό θησαυρό...»
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-86159-1-7
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Κουγιουμτζόγλου γεννήθηκε το 1974 στην Καβάλα. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., με ειδίκευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην αρχαιολογία και με ενεργό συμμετοχή σε ανασκαφές στη Βόρεια Ελλάδα ως ασκούμενος φοιτητής και ως συμβασιούχος αρχαιολόγος. Διορίστηκε στη μέση εκπαίδευση ως καθηγητής φιλόλογος σε λύκειο με τις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς απόσπασής του στη Μόσχα δίδαξε ελληνική γλώσσα και πολιτισμό στα Πανεπιστήμια Λομονόσοφ και Διεθνών Σχέσεων, στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και στον Ελληνικό Σύλλογο Μόσχας, δίνοντας παράλληλα σειρά ανοιχτών στο κοινό διαλέξεων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας με έμφαση στη Μακεδονία (ορισμένες από αυτές προσβάσιμες στη διεύθυνση: http://www.hecucenter.ru/old/gr/archeology.htm).
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες αρχαιολογικού, ιστορικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες ιστορικού, αρχαιολογικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε πρακτικά, σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους (www.fryktories.gr, http://sfkavala.blogspot.gr/), σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι διπλωματούχος ξεναγός της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-86159-1-7
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο