Product

Τα εργαλεία του σκότους

Product

Τα εργαστήρια των ρωμαϊκών λυχναριών της Πάτρας και το Λυχνομαντείο

Τα εργαλεία του φιλοσόφου

Κωδικός:
101409
Αuthor: 
Description: 

"Τα εργαλεία του φιλοσόφου" παρέχουν όλο τον απαραίτητο διανοητικό εξοπλισμό που επιτρέπει σε κάποιον να λάβει μέρος σε μια φιλοσοφική συζήτηση, να επιδοθεί σε μια ανάγνωση ή σε έναν φιλοσοφικό στοχασμό. Καθιστά τις βασικές φιλοσοφικές έννοιες προσβάσιμες σε φοιτητές, με ένα ασυνήθιστα συνοπτικό και εύληπτο σχήμα. Το καθένα από τα 87 λήμματά του εξηγεί πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα μια σημαντική έννοια ή μια τεχνική ανάπτυξης επιχειρηματολογίας.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Τα εργαλεία του φιλοσόφου" παρέχουν όλο τον απαραίτητο διανοητικό εξοπλισμό που επιτρέπει σε κάποιον να λάβει μέρος σε μια φιλοσοφική συζήτηση, να επιδοθεί σε μια ανάγνωση ή σε έναν φιλοσοφικό στοχασμό. Καθιστά τις βασικές φιλοσοφικές έννοιες προσβάσιμες σε φοιτητές, με ένα ασυνήθιστα συνοπτικό και εύληπτο σχήμα. Το καθένα από τα 87 λήμματά του εξηγεί πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα μια σημαντική έννοια ή μια τεχνική ανάπτυξης επιχειρηματολογίας. Εκκινώντας από τις βασικές αρχές της επιχειρηματολογίας, το βιβλίο απλώνεται στα εργαλεία της αξιολόγησης και της κριτικής, καθώς επίσης και στα όρια της επιχειρηματολογίας και σε ορισμένες μορφές ριζοσπαστικής κριτικής της καθιερωμένης φιλοσοφικής μεθοδολογίας. Γραμμένα με συναρπαστικό ύφος, τα λήμματα διανθίζονται με ζωντανά και απτά παραδείγματα, ενώ συνοδεύονται και με υποδείξεις για πρόσθετη μελέτη. Τούτος ο ιδιοφυής οδηγός μεθόδων και τεχνικών φιλοσοφίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως: ως εισαγωγή στις θεμελιώδεις αρχές του φιλοσοφικού στοχασμού, ως εύληπτο μάθημα φιλοσοφικής μεθόδου, ή ως βιβλίο αναφοράς στο οποίο οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν συνοπτικές και σαφείς αναλύσεις κομβικών εννοιών και μεθόδων. "Τα εργαλεία του φιλοσόφου" αποτελούν βασικό ανάγνωσμα όλων όσοι θέλουν να στοχάζονται φιλοσοφικά με τρόπο σωστό. Η ελληνική έκδοση συμπληρώνεται και με ένα παράρτημα ελληνικής βιβλιογραφίας και συνοδεύεται από σημειώσεις του μεταφραστή.
Subtitle: 
Φιλοσοφικές έννοιες και μεθόδοι
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4064-1
Book pages: 
394
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζούλιαν Μπαγκίνι είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος, που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού "The Observer" με τους κορυφαίους Βρετανούς διανοούμενους. H διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου είχε θέμα τη φιλοσοφία της προσωπικής ταυτότητας. Θεωρείται ένας από τους πιο έγκριτους και καταξιωμένους συγγραφείς που ασχολούνται με τη φιλοσοφία. Bιβλία του έχουν εκδοθεί παγκοσμίως και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες όπως οι "Wall Street Journal", "Financial Times", "Guardian" και "Independent" του Λονδίνου, καθώς και σε περιοδικά όπως το "Asian Literary Review" και το "Prospect". Είναι επιπλέον ένας από τους ιδρυτές του περιοδικού "The Philosopher's Magazine".
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπό του: http://www.microphilosophy.net/ και ακολουθήστε τον στο twitter.com/microphilosophy.

Subtitle: 
Φιλοσοφικές έννοιες και μεθόδοι
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4064-1
Book pages: 
394
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο