Product

Τα ιατρικά στην αρχαία τραγωδία

Product

Τα ιδεολογήματα της νέας γλωσσολογίας

Τα ιατρικά του Αριστοφάνη

Κωδικός:
66937
Manufacturer: 
Description: 

[...] Στη μελέτη μας προτάσσεται μία σύντομη υπόθεση της κάθε σχολιαζόμενης κωμωδίας. Για το σχολιασμό, παρακολουθούμε με αρκετή ακρίβεια την εξέλιξη του έργου και σταματούμε στα χωρία εκείνα που έχουν ιατρικό ενδιαφέρον τα οποία υπομνηματίζουμε ποικιλοτρόπως (ετυμολογικώς, ερμηνευτικώς, ιατρογνωστικώς). Πολλές φορές, όπου θεωρήσαμε σκόπιμο, σχολιάσαμε και τους άφθονους ιατρικούς όρους του ποιητή, επειδή ευτυχώς διατηρούνται σε χρήση αναλλοίωτοι μέχρι σήμερα, στην καθημερινή, και όχι μόνον ιατρική πράξη.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Στη μελέτη μας προτάσσεται μία σύντομη υπόθεση της κάθε σχολιαζόμενης κωμωδίας. Για το σχολιασμό, παρακολουθούμε με αρκετή ακρίβεια την εξέλιξη του έργου και σταματούμε στα χωρία εκείνα που έχουν ιατρικό ενδιαφέρον τα οποία υπομνηματίζουμε ποικιλοτρόπως (ετυμολογικώς, ερμηνευτικώς, ιατρογνωστικώς). Πολλές φορές, όπου θεωρήσαμε σκόπιμο, σχολιάσαμε και τους άφθονους ιατρικούς όρους του ποιητή, επειδή ευτυχώς διατηρούνται σε χρήση αναλλοίωτοι μέχρι σήμερα, στην καθημερινή, και όχι μόνον ιατρική πράξη. Στην ερμηνευτική της ορολογίας προηγείται κατά κανόνα η εξήγηση των λεξικογράφων (Ησύχιος, Σουίδα κ.ά.) και ακολουθεί η ερμηνεία των γιατρών.[...]
Publications Date: 
2000
Book pages: 
557
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Δ. Αποστολίδης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1940, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως ιατρός παθολόγος σε Νοσοκομεία της Αθήνας. Δημοσίευσε μελέτες και άρθρα για την αρχαία ελληνική ιατρική και τον Ιπποκράτη. Έγραψε και δημοσίευσε λογοτεχνία (ποίηση, μυθιστόρημα, στοχασμούς)· μετέφρασε και εξέδωσε την "Ορέστεια" του Αισχύλου· έγραψε και δημοσίευσε "Τα Ιατρικά" του Αριστοφάνη. Συνεχίζει να ασχολείται με τους αρχαίους Έλληνες γιατρούς.

Publications Date: 
2000
Book pages: 
557
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο