Product

Τα κατά Ματθαίον Πάθη

Product

Τα κατά του κλήρου

Τα κατά συνθήκη ψεύδη του πολιτισμού μας

Κωδικός:
108423
Manufacturer: 
Description: 

... Μα γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Ποια είναι η αιτία; Γιατί τόση πίκρα, τόση απαισιοδοξία; Σήμερα έχουμε ευκολίες μεγάλες, ακόμα και οι φτωχοί απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις που παλαιότερα θα τις είχε κάποιος εύπορος. Είναι ο ίδιος λόγος, η αηδία για την κενή ζωή, και μονάχα η αυτοκτονία μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο.
Η αντίδραση στην ιδέα τη δική μας για τη διανοητική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Τα πιστεύω μας διαψεύδονται το χάος παραμονεύει, ανάμεσα σ' αυτό που αισθανόμαστε και σ' αυτό που πρέπει να κάνουμε.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Μα γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Ποια είναι η αιτία; Γιατί τόση πίκρα, τόση απαισιοδοξία; Σήμερα έχουμε ευκολίες μεγάλες, ακόμα και οι φτωχοί απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις που παλαιότερα θα τις είχε κάποιος εύπορος. Είναι ο ίδιος λόγος, η αηδία για την κενή ζωή, και μονάχα η αυτοκτονία μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο. Η αντίδραση στην ιδέα τη δική μας για τη διανοητική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Τα πιστεύω μας διαψεύδονται το χάος παραμονεύει, ανάμεσα σ' αυτό που αισθανόμαστε και σ' αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ο κόσμος είναι μια ουσία και η κίνηση μια ιδιότητα. Την πραγματικότητα την αντιλαμβανόμαστε σαν δύναμη. Η κίνηση έχει νόμους που τους αποδείξαμε πειραματικά, οι οποίοι θεωρούνται δόγματα χωρίς εξαιρέσεις...
Book ISBN: 
960-228-189-8
Book pages: 
185
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ουγγρογερμανός ιατρός και συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής. Ήταν ηγετικό στέλεχος του Σιωνισμού και υπέρ της ιδρύσεως του ιουδαϊστικού κράτους.
Το όνομά του Nordau (Βόρειος Λειμός) είναι ψευδώνυμο και αντίθετο -με το πραγματικό του- Sidefield το οποίο σημαίνει "Νότιος Αγρός".
"Το κατά συνθήκη ψεύδη του πολιτισμού μας" είναι το πιο γνωστό έργο και το πλέον αντιπροσωπευτικό αυτού του αιώνα.

Book ISBN: 
960-228-189-8
Book pages: 
185
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο