Product

Τα κείμενα της νεότητας

Product

Τα κείμενα της τεχνο-επιστήμης στον δημόσιο χώρο

Τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης

Κωδικός:
116418
Manufacturer: 
Description: 

- Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις αναφορές που υπάρχουν μέσα στην Παλαιά Διαθήκη;
- Είναι άραγε τα κείμενα της αξιόπιστα;
- Έχουν τάχα ιστορική βάση όσα αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη;
- Ποια σχέση έχουν τα αρχαία αυτά κείμενα με μας σήμερα, που ζούμε στον 21ο αιώνα;

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

- Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις αναφορές που υπάρχουν μέσα στην Παλαιά Διαθήκη; - Είναι άραγε τα κείμενα της αξιόπιστα; - Έχουν τάχα ιστορική βάση όσα αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη; - Ποια σχέση έχουν τα αρχαία αυτά κείμενα με μας σήμερα, που ζούμε στον 21ο αιώνα; Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά ερωτήματα για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η Χριστιανική Πίστη στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους της Ιστορίας, εξίσου δε και για όλους εκείνους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Αλήθεια και το Νόημα της ζωής. Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη: 1. Στο πρώτο, εξετάζεται η προέλευση των βιβλίων της ΠΔ και πώς διατηρήθηκαν τα κείμενά τους. 2. Στο δεύτερο, γίνεται βαθιά διερεύνηση στην ιστορία της ΠΔ, με ιδιαίτερο βάρος στο βιβλίο της Γένεσης και τις αφηγήσεις των πατριαρχών, απαντώντας δε και στις δυσκολίες των χρονολογιών των βασιλέων του Ιούδα και του Ισραήλ, οι οποίες συγκρίνονται και παρουσιάζονται με σταθερά ιστορικά συμβάντα. 3. Στο τρίτο, εξετάζονται τα μεγάλα ερωτήματα της αξιοπιστίας αλλά και της αυθεντικότητας της ποικιλίας του υλικού των κειμένων της ΠΔ: Ιστορικές Αφηγήσεις, Σοφία και Προφητεία. 4. Στο τέταρτο, τέλος παρουσιάζεται η σχέση της ΠΔ με τη Χριστιανική Πίστη και η σημασία της, για όλους εμάς, σήμερα. Στον επίλογό του, ρωτάει και απαντάει στο ερώτημα: Ποια είναι η αξία της ΠΔ; Ένα δε χρήσιμο όσο και βοηθητικό λεξιλόγιο προστίθεται στο τέλος του βιβλίου. Ένα βιβλίο που όχι μονάχα βοηθάει τον ερευνητή, αλλά και προκαλεί όλους εκείνους, που αστήρικτα στρέφονται ενάντια στην ΠΔ.
Subtitle: 
Είναι, άραγε, αξιόπιστα;
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7241-77-0
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Walter C. Kaiser Jr., είναι διακεκριμένος καθηγητής της ΠΔ και πρόεδρος του Gordon - Conwell Theological Seminary. Έχει συγγράψει μια πληθώρα επιστημονικών εργασιών για την ΠΔ, αλλά και εργασίες για τα δύσκολα σημεία της ΠΔ.
Στα βιβλία του, προσκομίζει σίγουρα και αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία για να δείξει ότι τα κείμενα της ΠΔ (Παλαιάς Διαθήκης) είναι και ιστορικά και αξιόπιστα, και ότι έχουν άμεση σχέση με την προσωπική και κοινωνική μας ζωή.

Subtitle: 
Είναι, άραγε, αξιόπιστα;
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7241-77-0
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο