Product

Τα μαθηματικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η διδασκαλία τους

Product

Τα μαθηματικά στο δημοτικό σχολείο

Τα μαθηματικά στο Βυζάντιο

Κωδικός:
108583
Description: 

Στην προσπάθεια να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με την διδασκαλία των μαθηματικών κατά τους βυζαντινούς χρόνους, διαπιστώνει κανείς πως οι σχετικές βιβλιογραφικές πηγές, εκτός του ότι είναι ελάχιστες δεν αναφέρονται συχνά σε συγκεκριμένα μαθηματικά προβλήματα. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι γενικές και αφορούν ως επί το πλείστον στον ορισμό και την περιγραφή των διαφόρων κλάδων της μαθηματικής επιστήμης που εδιδάσκοντο από τον 3ο-15ο αι. μ.Χ.

14,37 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην προσπάθεια να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με την διδασκαλία των μαθηματικών κατά τους βυζαντινούς χρόνους, διαπιστώνει κανείς πως οι σχετικές βιβλιογραφικές πηγές, εκτός του ότι είναι ελάχιστες δεν αναφέρονται συχνά σε συγκεκριμένα μαθηματικά προβλήματα. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι γενικές και αφορούν ως επί το πλείστον στον ορισμό και την περιγραφή των διαφόρων κλάδων της μαθηματικής επιστήμης που εδιδάσκοντο από τον 3ο-15ο αι. μ.Χ. Στο βιβλίο αυτό θα επιχειρήσω μία αναλυτική περιγραφή μαθηματικών προβλημάτων που απασχολούσαν ορισμένους δάσκαλους μαθηματικών της εποχής του 15ου αι. μ.Χ. και όχι μόνο, ώστε να έχει ο αναγνώστης τη δυνατότητα να μελετήσει τόσο το είδος αυτών, όσο και τις μεθόδους επίλυσής τους. [...] (από την εισαγωγή της συγγραφέως)
Subtitle: 
Λογιστική
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-205-497-2
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Χάλκου (1952) γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου κατοικεί με την οικογένεια της. Είναι συνταξιούχος Σχολικός Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και αριστούχος διδάκτωρ Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Master στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών.
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται δεκάδες άρθρα και διαλέξεις δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους, και στα Πρακτικά ελληνικών και διεθνών Συνεδρίων.
Είναι επίσης συγγραφέας 18 βιβλίων Μαθηματικών, 5 εκ των οποίων κατεγράφησαν από τις Βιβλιοθήκες του Harvard και άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ως Πηγές για την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς και τη Βυζαντινή και τη Νεοελληνική Ιστορία.
Μεταξύ των επιστημόνων που την έχουν συγχαρεί για το έργο της, είναι η Πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η Ακαδημαϊκός Αγγελική Λαΐου, και οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης Wolfram Hoerandner και του Tomsk Polytechnic University Valeriy Perminov.
Διατελεί μέλος επιστημονικών φορέων και Εταιριών, όπως η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, και η MENSA.

Subtitle: 
Λογιστική
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-205-497-2
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο