Product

Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε

Product

Τα μικροθρεπτικά στοιχεία στο αγροτικό οικοσύστημα

Τα μικρόβια και ο άνθρωπος

Κωδικός:
188503
Description: 

Από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του, κανένας ζωντανός οργανισμός πάνω στη γη, άνθρωπος, ζώο, φυτό, δεν είναι μόνος του. Μαζί του ζει, αναπτύσσεται και πορεύεται ένας τεράστιος μικρόκοσμος, που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα, κάθε λεπτό.

Αυτοί οι τόσο μικροί οργανισμοί, υπήρχαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν από εμάς, και πολύ πιθανόν αποτελούν και την αρχέγονη μορφή ζωής από την οποία εξελίχθηκαν οι σημερινοί ανώτεροι οργανισμοί.

53,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του, κανένας ζωντανός οργανισμός πάνω στη γη, άνθρωπος, ζώο, φυτό, δεν είναι μόνος του. Μαζί του ζει, αναπτύσσεται και πορεύεται ένας τεράστιος μικρόκοσμος, που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα, κάθε λεπτό. Αυτοί οι τόσο μικροί οργανισμοί, υπήρχαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν από εμάς, και πολύ πιθανόν αποτελούν και την αρχέγονη μορφή ζωής από την οποία εξελίχθηκαν οι σημερινοί ανώτεροι οργανισμοί. Τα περισσότερα μικρόβια, χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε, αποτελούν πραγματικούς "πιστούς συντρόφους" μας, και είναι από ακίνδυνα έως απαραίτητα για τη ζωή και το περιβάλλον μας. Αρκετά από αυτά κατοικούν πάνω μας και μέσα μας, και μάλιστα σε μια αναλογία περίπου δέκα προς ένα δικό μας κύτταρο. Τα περισσότερα βέβαια βρίσκονται στο περιβάλλον. Όμως ένας πολύ μικρός, απειροελάχιστος αριθμός από τα μικρόβια του πλανήτη μας, ανήκει στα "κακά" μικρόβια. Αλλά και αυτά αποτελούν έναν αναπόσπαστο κρίκο του βιολογικού κύκλου όλων των ζωντανών οργανισμών. Το βιβλίο αυτό επιδιώκει μια ξενάγηση γνωριμίας στο θαυμαστό αυτό μικρόκοσμο, που μας περιβάλλει και τον περιβάλλουμε, γιατί γνωρίζοντας καλύτερα τα μικρόβια και τη σχέση τους με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στον ψαλμό του Δαυίδ και να αναγνωρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι "ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας"!
Subtitle: 
Ένα βιβλίο-γνωριμία με τον κόσμο των μικροβίων για όλους
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-93-4749-5
Book pages: 
1108
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Subtitle: 
Ένα βιβλίο-γνωριμία με τον κόσμο των μικροβίων για όλους
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-93-4749-5
Book pages: 
1108
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο