Product

Τα μονοπάτια της Ιθάκης

Product

Τα μονοπάτια της μέσα Μάνης

Τα μονοπάτια της μάθησης

Κωδικός:
103488
Description: 

Με στόχο τη Μάθηση και γνώμονα τη Διδασκαλία, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, να δώσει εξηγήσεις πάνω σε γνωστικές λειτουργίες που επιστρατεύονται κατά τη μαθησιακή διαδικασία και να προτείνει προσεγγίσεις, τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να την κάνουν εποικοδομητικότερη, βελτιστοποιώντας έτσι τα μαθησιακά αποτελέσματα.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Με στόχο τη Μάθηση και γνώμονα τη Διδασκαλία, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, να δώσει εξηγήσεις πάνω σε γνωστικές λειτουργίες που επιστρατεύονται κατά τη μαθησιακή διαδικασία και να προτείνει προσεγγίσεις, τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να την κάνουν εποικοδομητικότερη, βελτιστοποιώντας έτσι τα μαθησιακά αποτελέσματα. Στηρίζεται στις θέσεις ότι η γνώση είναι πολύτιμη γιατί μας βοηθά να κάνουμε οικονομία δυνάμεων, χρόνου, επενδύσεων, και να προχωράμε με γοργότερους και αποδοτικότερους ρυθμούς, και ότι ο καθένας από μας μπορεί να επιτύχει στη μάθησή του, αρκεί να του δοθούν τα μέσα με εύστοχο και οικονομικό τρόπο. Απευθύνεται σε όσους προβληματίζονται γύρω από τις γνωστικές λειτουργίες και τους παράγοντες που τις στηρίζουν και τις επηρεάζουν: σκέψη, αναπαράσταση, αντίληψη, προσοχή, μνήμη... Η παρουσίασή τους δεν περιορίζεται σε μια ορθολογική θεώρηση και παράθεση των επιτευγμάτων των Νευρο-επιστημών και των Γνωστικών Επιστημών. Η πολυεπιστημονική τους πλέον πορεία μάς επιβάλλει να εξετάζουμε τις γνωστικές λειτουργίες και από την πλευρά της "συναισθηματικής ευφυΐας" -κρίσιμος παράγων συναισθηματικής ανάπτυξης και ωρίμασης που προσδιορίζει συχνά την προσωπική και κοινωνικο-επαγγελματική εξέλιξή μας-, προκειμένου να (ανα)προσδιορίσουμε τους τρόπους διδακτικής προσέγγισης.
Subtitle: 
Εφαρμογές στην εκπαιδευτική πράξη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1755-8
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ειρήνη Μουτζούρη - Μανούσου είναι πτυχιούχος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει Master of Science in Science Education από το Middle East Technical University και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικών - Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος Φυσικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Ειδίκευσης του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Subtitle: 
Εφαρμογές στην εκπαιδευτική πράξη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1755-8
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο